Националната статистика обяви, че временно спира достъпа до сайта за

...
Националната статистика обяви, че временно спира достъпа до сайта за
Коментари Харесай

Проблемите с преброяването: Родители не могат да въведат данните на децата си

Националната статистика разгласи, че краткотрайно стопира достъпа до уеб страницата за електронно броене, а по-рано през днешния ден стана ясно, че е имало опити и за хакерски офанзиви от Швеция и Китай в първия ден на акцията.

От Национален статистически институт обаче твърдят, че теч на данни няма.

Преброяването през днешния ден се оказа задача с нараснала компликация за доста фамилии.
Снимка: bTV
Около 40 минути лишава на младата майка Диана Ковачева да се записва и попълни данните на фамилията си в електронната система. На финала обаче уеб сайтът дава неточност. Проблемът - системата не разчита ЕГН-то на 2-годишната ѝ щерка. Така 4 часа по-късно тя продължава с опитите да я записва.
Снимка: bTV
" Постоянно ме връща към изначалните данни за нейното ЕГН. Там просто ми дава неточност, т.е. регистрира го като непопълнено поле. Аз не мога да поправям по никакъв метод това ЕГН ", споделя Диана.

След няколко опита да се свърже със статистическия институт, часове по-късно я твърдят, че казусът към този момент е отхвърлен. Заедно с нашия екип прави нов опит да преброи щерка си, който обаче още веднъж е несполучлив.

От Статистическия институт обясниха за bTV, че неточности с верификацията на ЕГН-та в реалност има поради натовареността на сървъра. Освен това още с стартирането си системата е била обект на две хакерски офанзиви от адреси в Швеция и Китай.

От Института прецизираха, че няма заплаха за персоналните данни на хората, а близо 5 часа по-късно Диана най-сетне съумява да преброи щерка си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР