Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди

...
Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди
Коментари Харесай

Българските спортисти заминаха за Европейските игри в Минск

Национален трикольор и лъвчета за шанс получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които стартират в петък в Минск (Беларус). Успехи на спортистите пожела Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК. На късата гала участва рекордьорката по олимпийски оценки, носителката на пет олимпийски медала и повторен първенец Мария Гроздева, дружно с най-хубавите ни състезателки по художествената гимнастика, всички национали по бокс и част от националите по битка, треньори и ръководители на тимове.

Белчо Горанов пожела шанс на всички от българската делегация. "На тези игри ще срещнете доста спортисти, хора на вашата възраст, обединени от концепцията за единна Европа. Бъдете здрави и дайте най-хубавото от себе си за България ", съобщи още Горанов. Последваха фотоси на спортисти и треньори с обезпечената от Uhlsport екипировка в цветовете на националното знаме.

Вторите Европейски игри ще се състоят от 21 до 30 юни 2019 година в беларуската столица Минск. Те се провеждат един път на 4 години и са благосъстоятелност и се управляват от европейските олимпийски комитети. Състезанията следват модела на други сходни континентални формати - Азиатските игри или Панамериканските игри, които към този момент имат по 18 издания след дебюта им през 1951 година.

Сега в Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски страни, които ще се състезават в 19 типа спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020, а два от шампионатите ще са със статут на европейски шампионати - бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медала: 91 при мъжете, 89 при дамите и 20 за смесени тимове.

Над 18 000 са упълномощените за Игрите, от тях 8000 са доброволци. Реферите са над 1000, толкоз са и публицистите.

Спортната стратегия за Минск 2019 включва надпревари по: пукотевица с лък, лека атлетика, бадминтон, баскетбол 3х3, плажен футбол, бокс, кану-каяк, колоездене, спортна гимнастика, художествена гимнастика, аеробика, акробатика, батут, джудо, карате, самбо, пукотевица, тенис на маса и битка.

България ще взе участие на Европейските игри в Минск с 85 спортисти в 15 спорта. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР