Отборът на Берое си гарантира място в елита на българския

...
Отборът на Берое си гарантира място в елита на българския
Коментари Харесай

Берое запази мястото си в елита на българския футбол

Отборът на Берое си подсигурява място в елита на българския футбол и през идващия сезон, откакто в среща от 32-ия кръг победи с 2:0 вкъщи Пирин Благоевград.

С триумфа „ заралии “ събраха 39 точки и имат девет повече от отбора на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има преимущество в директните мачове, като този сезон победи на два пъти противника си и един път двата тима направиха тъждество.

В началните минути срещата не преминаваше на високи обороти, само че футболистите на Хосе Луис Ачиари бяха по-дейните. В 23-тата минута Вини Трибуле удари греда, което бе и първият късмет за гол в срещата.

Домакините съумяха да открият резултата в 29-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Данило Полонский. Зад топката застана Себастиан Вия, който насочи неспасяем удар. Бившият състезател на Бока Хуниорс стреля отвътре на сглобката на гредите и топката се оплете в мрежата зад тила на Максим Ковальов.

Само 120 секунди по-късно Вини Трибуле удвои преднината на Берое. Стефан Гаврилов подаде на нападателя и той от границата на вратарското поле разстреля Ковальов за 2:0.

През второто полувреме темпото в играта напълно спадна. Старозагорци имаха една добра опция да вкарат нов гол, само че резервата Хавиер Силго пропусна очи в очи с Максим Ковальов. В последните секунди Ковальов още веднъж трябваше да се намеси, този път след удар с глава на Трибуле.

В идващия кръг Берое гостува на Хебър, а Пирин приема Етър.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР