Националът Павел Маринов ще играе през настоящия сезон за френския

...
Националът Павел Маринов ще играе през настоящия сезон за френския
Коментари Харесай

Националът Павел Маринов подписа с отбор от Франция

Националът Павел Маринов ще играе през сегашния сезон за френския втородивизионен тим на Каен. Българският баскетболист е приел предлагането на отбора от страната на петлите и в околните часове се чака да напусне лагера на Берое. Играчът имаше спогодба с управлението на старозагорския клуб, че при задграничен интерес ще бъде пуснат да подпише контракт без каквито и да е трудности. Маринов организира цялата предсезонна подготовка с Берое и се очакваше да бъде с съществена роля в тактиката на старши треньора Любомир Минчев. В последна сметка обаче националът съумя да реализира трансфер във Франция, откакто през лятото първичният опит на Маринов не съумя. Ето какво съобщи Павел Маринов минути, откакто публично стана известно, че минава в тима на Каен:

„ Разделям се с Берое със смесени усеща. За това време от към месец и половина съумях да основа извънредно мощни връзки с моите съотборници. Малко ми е тъжно, че би трябвало да напусна Берое и Стара Загора. От друга страна съм щастлив, че ще получа късмет на западната сцена. Затова споделям, че възприятията са смесени. Истината е, че откакто реализирах сделка с Берое не съм опитвал непременно да бъде трансфериран. Отборът на Каен се свърза с мен и след прочут размисъл одобрих предлагането им. Доколкото разбрах, в отбора са изправени пред сериозен проблем с контузени състезатели и се надявам, че по най-хубавия метод ще оправдая гласуваното ми доверие.

Това развиване на нещата основава някои компликации за фамилията ми, защото единствено преди 2 седмици се настанихме в Стара Загора. Но това е нашата специалност. Пределно стимулиран съм да се потвърдя във Франция. На този стадий знам малко за тима на Каен. Треньорът е доста умел и ми е дал своя вот доверие. Познавам едно от момчетата в отбора. Отивам там с ясната визия, че би трябвало да нося много по-голяма отговорност, тъй като съм чужденец. Точно това ми липсваше в България.

Радвам се, че върша път на някой различен от младите момчета да играе на моето място. В Берое има качествени млади баскетболисти, които работят доста крепко и моето наличие би лишило забележителна част от опцията им да играят. Пожелавам триумф на Берое. Стара Загора в действителност мощен и добре проведен тим за идния сезон. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР