НАТО трябва да се фокусира върху увеличаване на военното си

...
НАТО трябва да се фокусира върху увеличаване на военното си
Коментари Харесай

Меркел: НАТО трябва отново да се фокусира върху руската заплаха

НАТО би трябвало да се концентрира върху увеличение на военното си наличие си на Източния фланг на Алианска, където би трябвало да построи защита против евентуална съветска експанзия, счита канцлерът на Германия Ангела Меркел, представена от европейската редакция на електронното издание Politicio.
Коментарите бяха направени в навечерието на срещата на върха на Северноатлантическия алианс в Брюксел идната седмица и съставлява препотвърждение, написа изданието, на актуалността на Алианса и обръщение от най-влиятелния европейски водач за бъдещата посока на придвижване на организацията. Някои европейски водачи и анализатори, продължава медията, се притесняват, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който ще вземе присъединяване във форума и в предишното дефинира НАТО като „ остаряла “, ще се опита да подкопае в допълнение Алианса.
„ Предизвикателствата пред НАТО се трансформираха фрапантно през последните години “, означи Меркел във видеосъобщение и изясни, че след анексирането на Крим от Русия и намесата й в Източна Украйна в този момент е значимо „ фокусът да падне върху защитата на Алианса “.
„ За да я осигурим би трябвало да създадем избрани мерки, като да вземем за пример, да засилим наличието си в Централно и Източноевропейските страни “, изясни немският канцлер, предава ИА " Фокус ".
Много скоро след срещата на НАТО, американският президент отпътува за Хелзинки, където би трябвало да се види (на 16 юли) с съветския си сътрудник Владимир Путин и това, написа Politico, провокира опасения в някои, че Вашингтон може да предприеме ходове, които не е координирал със съдружниците си.
„ Разбира се, че желаеме да имаме виновни връзки с Русия “, акцентира Меркел в известието, като добави, че „ точно за това ще продължим диалозите в границите на Съвета Русия - НАТО “.
Същевременно обаче, Алиансът „ би трябвало да покаже, че е подготвен да ни пази “, безапелационна е канцлерът.
Изданието счита, че на срещата в Брюксел, на 12 юли, е доста евентуално Доналд Тръмп още веднъж да изиска от съдружниците си да отделят контрактуваните на срещата в Уелс през 2014 година 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Основна жертва на рецензиите му е Берлин, който сега отделя изразходва по 1,24% от бюджета за армията и се чака следващата година делът на тези разноски да се усили до 1,31%.
„ Политико “ напомня, че по-рано тази година Меркел и немският министър на защитата Урсула декор ден Лайен са уверили, че ще усилят военните разноски на 1,5% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година, само че не са показали по кое време процентите ще доближат до два.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР