Настоящото поколение ученици рискува да загуби бъдещи доходи от общо

...
Настоящото поколение ученици рискува да загуби бъдещи доходи от общо
Коментари Харесай

Затварянето на училища по света заради COVID-19 може да коства 17 трилиона долара

Настоящото потомство възпитаници рискува да загуби бъдещи приходи от общо 17 трилиона $ по сегашни цени или към 14% от международния БВП вследствие на затварянето на учебни заведения поради COVID-19 пандемията. Това сочи отчет, оповестен от Световната банка, ЮНЕСКО и Уницеф. Новата прогноза е даже по-негативна по отношение на предходните калкулации по тематиката от 2020 година, които посочваха, че загубите от приходи в бъдеще могат да доближат 10 трилиона $.

Докладът сочи, че в страните с ниски и междинни приходи делът на децата, които нямат достъп до обучение, може да скочи до 70% вследствие на продължителното затваряне на учебни заведения поради пандемията. Делът на децата без достъп до обучение преди пандемията в тези страни възлизаше на внушителните 53% още преди пандемията.
Как страната ще се оправи с последствията от пандемията за образованието и грамотността - проект и ограничения
Основна мярка за превъзмогване на дефицитите от електронното образование е да има оптимално доста присъствено образование. В момента тече съг...
Прочети повече
„ COVID-19 рецесията спря просветителните системи по целия свят “, сподели Хайме Сааведра, световен шеф на Световната банка за обучение. „ Сега, 21 месеца по-късно, учебните заведения остават затворени за милиони деца, а други може в никакъв случай да не се върнат на учебно заведение. Загубата на образование, която изпитват доста деца, е морално неприемлива. И евентуалното нарастване на Learning Poverty (термин за неналичието на достъп до обучение, бел. ред.) може да има опустошително влияние върху бъдещата продуктивност, облаги и благоденствие за това потомство деца и младежи, както и за техните фамилии и стопанските системи по света. ", споделя той.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР