Напрежението пред министерството на енергетиката ескалира, протестиращите миньори освиркаха министър

...
Напрежението пред министерството на енергетиката ескалира, протестиращите миньори освиркаха министър
Коментари Харесай

Сблъсъци пред министерството на енергетиката, Петкова ще посети мините следващата седмица


Напрежението пред министерството на енергетиката ескалира, протестиращите миньори освиркаха министър Теменужка Петкова и желаеха нейната оставка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В рамките на срещата през днешния ден продължихме разговора. Искам да отбележа, че мините са на позитивен резултат – 7 милиона лв.. Увеличени са приходите им по отношение на 2016 година с 56 милиона лв.. Колегите получават постоянно своите заплащане и обществени добавки. Мисля, че климатът е добър “, сподели министър Петкова.

Тя изясни, че миньорите имат искания по отношение на увеличението на цената на въглищата за вложения в техниката. Министър Петкова уточни, че такива вложения се вършат. В момента е в ход социална поръчка за рехабилитацията на 5 багера за 85 милиона лв..

„ Правим всичко належащо, с цел да осигурим положителни условия за труд, само че миньорите са в правото си да имат искания към нас. Това, за което се разбрахме е другата седмица да отида на посещаване в мините “, съобщи Петкова.

Попитана дали е обезпокоена от протестиращите, тя сподели, че няма по какъв начин да не е обезпокоена. Министър Петкова още веднъж повтори, че мините са на позитивен финансов резултат. „ Вие помните, когато поехме ръководството през 2014 година мините нямаха пари за заплати. В момента те са на 7 милиона облага. С увеличени доходи, с увеличени заплати от 10%. Правим всичко належащо “, повтори енергийният министър.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР