Напредване на НАТО в Азиатско-тихоокеанския регион със сигурност ще доведе

...
Напредване на НАТО в Азиатско-тихоокеанския регион със сигурност ще доведе
Коментари Харесай

Пекин предупреди НАТО срещу разширението му към Азия

Напредване на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район сигурно ще докара до утежняване на стабилността в района. Това съобщи на брифинг днес Мао Нин, представител на китайското външно министерство в коментар за проектите на алианса да открие посланичество в Япония. „ Продължаващото разширение на НАТО на изток в Азиатско-тихоокеанския район и намесата на алианса в районните каузи неизбежно ще подкопаят мира и стабилността “, сподели Мао Нин.

Официалният представител на китайското външно министерство акцентира, че Азия " не би трябвало да се трансформира в сцена на геополитическо съревнование ". Мао Нин добави, че напредъкът на НАТО в Азия " ще способства за блоковата борба ". „ Това би трябвало да провокира нараснала зоркост на страните от района “, сподели тя.

На 3 май японският вестник Nikkei заяви, че НАТО има намерение да открие посланичество в Япония през идната година. Той ще служи като звено за връзка, посредством което страните от НАТО и Япония могат да се съветват по разнообразни въпроси. Изданието акцентира, че други съдружници на алианса в района, по-специално Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия, също ще могат да вземат присъединяване в сходни съвещания посредством Токийския офис за връзка. Според изданието, съответното решение може да бъде публично утвърдено преди идната среща на върха на НАТО, която би трябвало да се организира на 11-12 юни във Вилнюс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР