Наоми Осака, изглежда, най-после успя да намери своята игра, благодарение

...
Наоми Осака, изглежда, най-после успя да намери своята игра, благодарение
Коментари Харесай

Проблемите са зад гърба: Нова безупречна продукция изпрати Осака на 1/4-финал в Маями

Наоми Осака, наподобява, най-сетне съумя да откри своята игра, с помощта на което към този момент е част от най-хубавите осем на WTA 1000 конкуренцията в Маями, освен това без изгубен сет. През днешния ден японката още веднъж не срещна никакви усложнения и надви безкомпромисно над локалната представителка Алисън Риск с рутинното 6:3 6:4, с цел да се класира за четвъртфиналната фаза на шампионата, където я чака конфликт с финалистката от Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс.

Американката навлезе решително в дуела, успявайки да форсира топката и да провокира грешки от противниковата страна. Така тя доближи до 4 брейкбола в траялия близо 10 минути откриващ сервис гейм на някогашната №1, но точно в тези моменти Осака показва своите качества в нападателен проект и не разреши да изостане с ранен брейк. Това внесе спомагателен подтик в дейностите на четирикратната шампионка от Шлема, която напълно скоро пое контрола в свои ръце, реализирайки пробив още в ответното подаване на съперничката си, с цел да се откъсне с 3:0. Оттам насетне международната №77 нямаше усложнения в поддържането на задатъка си и след поредност от безапелационни сервис геймове получи предимство в общия резултат.

Началото на втората част не бе най-хубавото за представителката на Япония, защото тя позволи кратковременен спад в играта си, подкрепил Риск в реализирането на ранен пробив. Бившата лидерка в международната класация побърза да се активизира и още в идващия гейм съумя да преобрази играта си, възвръщайки равнището си от предходния сет, което бе повода за четири следващи гейма на нейната сметка и поврат от 0:2 до 4:2. Веднъж излязла напред в резултата, Осака не разреши да бъде застигната и решително крачеше към крайната победа, която бе подпечатана след тъкмо час и половина престой на корта.

Hitting her stride in Miami
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР