След като вчера станаха ясни финалистите при мъжете в Рим,

...
След като вчера станаха ясни финалистите при мъжете в Рим,
Коментари Харесай

Сблъсък между световната №1 и 2: Швьонтек и Сабаленка определят шампионката в Рим

След като през вчерашния ден станаха ясни финалистите при мъжете в Рим, през днешния ден ще разберем коя ще е огромната шампионка при дамите във " Вечния град ".

Съперничеството сред Ига Швьонтек и Арина Сабаленка се оформя, като едно от най-емблематичните надпревари в женския тенис през последните години. Макар и двете да имат радикално разнообразни стилове на игра, те са задоволително ефикасни, с цел да наложат превъзходството си над съперничките си на корта.

Това си пролича при мачовете на Швьонтек против Пера, Путинцева, Кербер, Кийс и Гоф в италианската столица, в които тя не е изгубила нито сет. Макар и Сабаленка да бе по-колеблива по пътя си към финала, губейки два сета против Волинец и Свитолина, то против Ястремска и в последните ѝ две срещи, а точно против Остапенко и Колинс бе безапелационна.

Досега двете са се срещали общи 10 пъти, като международната номер 1 има задатък от 7 победи, а белорускинята - с 3. Едва една седмица след последния им дуел, когато полякинята отрази три мачбола, международната номер 2 ще търси своя реванш, а на нас ни остава да се насладим на конфликта сред най-хубавите тенисистки сега.

Програмата за Мадрид през днешния ден (начало: 18:00 часа)

1. Ига Швьонтек - Арина Сабаленка 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР