Намирането на точния човек в любовта е трудно. Невинаги успяваме да

...
Намирането на точния човек в любовта е трудно.
Невинаги успяваме да
Коментари Харесай

Това са общите черти на двойките, оставащи завинаги заедно

Намирането на точния човек в любовта е мъчно.
Невинаги съумяваме да създадем здрава и продължителна връзка, даже да сме привлечени и да обичаме индивида, с който сме сега. Един от най-големите врагове тук е страхът във всичките му форми.
Хората се опасяват, че сътрудникът им няма да ги обича същински, когато ги опознае. Страхуват се от лъжата, изневярата, опасяват се да бъдат изоставени. Всички форми на страха могат да бъдат пагубни, тъй като направляват човек към неправилни избори и подходи в връзките, които в последна сметка ги скапват и водят до неуспех.
Да бъдете в здрава връзка, която да продължи сполучливо и да устои на провокациите на времето и обстановките, в които животът ще ви сложи е най-щастливото събитие, което може да ви се случи. 
И някои двойки съумяват да останат дружно вечно. Как го вършат? Ето някои от общите им черти. 

Те поемат отговорност за личното си рационализиране
Една обща линия, присъща за двойките, които остават дружно, е че всеки от сътрудниците във връзката знае, че отговорността да се самоусъвършенства е негова. Когато човек работи върху нещата, които не харесва самичък в себе си или нещата, които са мъчно преодолими за колегата му, това оказва помощ за цялостното човешко, самостоятелно и личностно израстване. Връзките са огледало на самите нас. Какъвто е методът ни към себе си, подобен е и към половинките ни. Ако не почитаме себе си, не се развиваме и не се стремим да бъдем по-добра версия на себе си с всеки минал ден, по какъв начин чакаме някой да го направи вместо нас?

Те държат на думата си
Спазените обещания, построяването на доверие, чувството, че можете да разчитате един на различен във всяка обстановка каквото и да се случи е значима причина за това връзката ви да остане вечно. Спазването на думата демонстрира, че държите на отношението си към колегата и желаете той да знае, че сте постоянно до него. 

Те не стопират да се забавляват дружно
Положителните страсти, смехът, общите занимания, мотивите за наслада са дребните моменти на благополучие, които ви вършат двойка, сближават ви, карат ви да се чувствате едно цяло. Това е обща линия на двойките, които съумяват да запазят любовта и връзките си във времето. Вземете образец от тях и се възползвайте от всеки мотив да се забавлявате и да се смеете дружно.

Освободете се от мисълта за високите упования и нереалистичните представи 
Колкото по-високи и нереалистични упования има човек към половинката си, толкоз повече разочарования се натрупват. Ако съумеете да приемате колегата до себе си с всичките му недостатъци, без да го съдите и без да се пробвате безусловно да го измененията, ще се радвате на щастлива връзка за цялостен живот.  Нереалистичните упования към хората ни карат да имаме високи условия от тях, без да си даваме сметка какво ние самите даваме във връзките си. Когато гледате действително на живота и хората в него, другите аспекти от връзките ви ще ви се избистрят и ще имате реалистична, точна и вярна оценка. 

Партньорът ви не е просто лист с качества, той е човек със лично мнение и темперамент
Друго доста значимо нещо, което би трябвало да осъзнаете и приемете, с цел да имате дълга и щастлива връзка е, че не можете да вкарвате колегата си в рамки, описи с положителни и неприятни качества, червени и черни точки. Той е човек като вас и като подобен има своите позитивни и негативни страни. Колкото по-бързо и откровено осъзнаете това, толкоз по-лесно ще ви е да го приемате какъвто е. А точно това е нещото, което всеки човек желае от дъното на душата си – да бъде признат и обичан подобен, какъвто е, без да се постанова да се трансформира и нагажда съгласно другите. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР