Находчив британец реши да опита да продаде банкнота от £50

...
Находчив британец реши да опита да продаде банкнота от £50
Коментари Харесай

Мъж продава банкнота от £50 с лика на кралицата за £10 000, час след смъртта ѝ

Находчив британец реши да опита да продаде банкнота от £50 за £10 000 след гибелта на кралицата.

Кралица Елизабет II умря на 8 септември в замъка Балморал на 96 години и със загубата на монарха се чакат всевъзможни радикални промени да обиден Обединеното кралство.

Образът и името на кралицата бяха толкоз непрекъсната част в доста аспекти на живота, вариращи от марки и пари, макар че тези с изображението на кралицата ще се употребяват много дълго време, преди тези с изображението на новия крал да влязат в приложимост.

Очаква се парите и марките с лика на кралицата върху тях да станат редки артикули.

Настоящите пари към момента са законно платежно средство и ще продължат да бъдат такива, само че с течение на времето изображението на кралицата ще става все по-малко и по-рядко срещано в всекидневието на британците, защото в последна сметка ще бъде извадено от послание.



Но един човек към този момент пробва да изпревари упования напор, като продаде нова полимерна банкнота от £50.

Публикувайки обявата си в eBay по-малко от час след известието за гибелта на кралицата, мъжът желае колосалните £10 000 за банкнотата от £50.

Обявата гласи: „ Банкнота от 50 английски лири не е в обращение AA01 089063 Последна номинална банкнота с лицето на кралицата. Чисто нова от Банката на Англия. Ще изпратя добре опакована, с цел да предотврати щета. Пощенски колета от Royal Mail, специфична доставка, платена от мен. “

Все още никой не е показал интерес за банкнотата.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР