Над 190 000 души днес бяха ваксинирани срещу Ковид-19 в

...
Над 190 000 души днес бяха ваксинирани срещу Ковид-19 в
Коментари Харесай

Индия: Повече от 190 000 души в ден първи на най-масовата ваксинация в света

Над 190 000 души през днешния ден бяха имунизирани против Ковид-19 в Индия през първия ден на всеобщата имунизация в страната. Това заяви индийското държавно управление на уеб страницата си след обобщаване на предварителните отчети на локалните служби, съобщи ТАСС.

Първият ден от огромната общонационална стратегия за имунизиране против Ковид-19 мина сполучливо и бяха имунизирани 191 181 души, се добавя в известието.

Индия е един от най-големите в света производители на ваксини и има едни от най-мащабните имунизационни стратегии, само че провокациите пред актуалната акция са извънредно огромни, означи Асошиейтед прес.

Властите се надяват до юли да слагат ваксини на 300 милиони души, колкото е почти популацията на Съединени американски щати. Първо ще бъдат ваксинирани 30 милиона лекари, медицински сестри и други чиновници от първа линия на битката със болестта, а по-късно още 270 милиона души на възраст над 50 години, както и със съпътстващи болести, които ги вършат изключително уязвими за ковид. За тази категория няма възрастови ограничавания.

Стартът на акцията в директен ефирен ефир даде министър председателят Нарендра Моди. А на страницата си във Facebook той написа, че с имунизацията Индия навлиза в решаващата фаза на битката си с пандемията, провокирана от коронавирусната зараза.

Ваксинационната акция, оповестена от управляващите като " най-масовата в света ", стартира през днешния ден в 3006 пункта във всичките 28 щата и територии на Индия.

В първия стадий ще се употребяват два препарата - " Ковишилд ", създаден от британско-шведската компания " АстраЗенека " и Оксфордския институт, и " Коваксин " на индийската компания Бхарат Байотек (Bharat Biotech). И двата се създават в Индия.

Преди началото на всеобщата имунизация на 2-и и 8 януари в Индия бяха извършени национални учения по имунизиране, при което бе тествано по какъв начин работи онлайн платформата Co-WIN, както и основаната т.нар студена верига за превозване и запазване на имунизациите, които имат потребност от избран температурен режим.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР