Над 1 млн. продукта са били премахнати заради подвеждаща продуктова

...
Над 1 млн. продукта са били премахнати заради подвеждаща продуктова
Коментари Харесай

Amazon се бори с изкуствено завишените цени на продукти заради коронавируса

Над 1 млн. продукта са били отстранени поради подвеждаща продуктова информация или далавера по отношение на ковид

Amazon се бори да овладее непрекъснато покачващите се цени на артикули от търговци сътрудници, които капитализират страховете на клиентите, подбудени от разпространяването на новия ковид.

Дезинфектантите за ръце и защитните маски се оферират на цени с 2000% по-високи спрямо тези в комерсиалната мрежа, оповестява Financial Times. Това се случва макар изказванията на компанията, че е премахнала " десетки хиляди " разгласи и че следи продуктите изкъсо.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Злоупотреби по време на рецесия

Пакет от 20 маски, предлагани от неоторизиран търговец на уеб страницата, са се продавали да вземем за пример за 387 $. За съпоставяне - естествената им цена в комерсиалната мрежа е към 14.99 $. Пакет от 24 броя дезинфектанти за ръце Purell по 30 мл, които нормално костват по-малко от 10 $, са били продавани онлайн за 400 $.

" В сходство с дългогодишните ни политики сме премахнали или блокирали десетки хиляди разгласи. Продължаваме интензивно да следим магазина ни и да отстраняваме артикули, които нарушават политиките ни ", споделят в свое изказване от компанията.

Над 1 млн. разгласи са били отстранени поради подвеждаща продуктова информация по отношение на ковид, твърди представител на Amazon. Въпросните артикули са били предлагани от така наречен marketplace продавачи, които реализират съвсем половината от продажбите на страницата. Те употребяват платформата, с цел да оферират продуктите си, само че в някои случаи си партнират и непосредствено с Amazon и употребяват складовата й инфраструктура. Реномираните търговци на артикули се появяват измежду предлаганите разгласи на маски и дезинфектанти на страницата, само че множеството от показаните артикули или са изчерпани, или не са налични.

Amazon и въздействието на ковид

Изявлението на най-големия онлайн магазин в света идва, откакто Световната здравна организация (СЗО) прикани държавните управления и фирмите да усилят запасите от защитно облекло и да управляват покачващите се цени. Директорът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейзъс предизвести, че " възходящите потребности от презапасяване и злоупотреби " оставят медицинските служащи зле екипирани в битката против болестта.

С увеличаващия се брой доказани случаи на инфектирани в Съединени американски щати, част от които в щата Вашингтон, където се намира централата на Amazon, въздействието на вируса стартира да се усеща в няколко бранша на империята на Джеф Безос. В понеделник компанията предизвести клиентите, че някои Prime Now поръчки (стоки от първа нужда и хранителни артикули, които се доставят в границите на 2 часа от локални супермаркети) може да закъснеят поради прекалено търсене.

В опит да защищити чиновниците си от болестта Amazon ги инструктира да не подхващат пътувания в Америка и по света, в случай че не е неотложно. Програмата за визити на хранилища в Северна Америка е отсрочена, а двама служащи в Италия са диагностицирани с ковид и сложени под карантина.

Въпреки това Amazon не последва софтуерните си противници Apple и Microsoft, които предизвестиха за възможни загуби през първата четвърт на финансовата година.

" Не мисля, че Amazon ще пострада, разяснява Джеймс Томсън - някогашен управител в компанията, които сега ръководи лична консултантска компания за търговци, които желаят да търгуват благодарение на платформата. Има толкоз богат избор в Amazon, че в случай че всички артикули на първата страница са изчерпани, то има още 35 страници. Наподобява състезателен тим - в случай че всички играчи първоначално бъдат контузени, то има още цяла скамейка с запаси. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР