На второ четене в сряда в Комисията по вътрешен ред

...
На второ четене в сряда в Комисията по вътрешен ред
Коментари Харесай

Пламен Нунев: До дни ще бъдат внесени промените в Закона за МВР за униформеното облекло

На второ четене в сряда в Комисията по вътрешен ред и сигурност ще бъдат признати промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, свързани с униформеното облекло на чиновниците. В четвъртък или петък законопроектът ще бъде импортиран в пленарна зала. Промените на първо четене бяха подкрепени от всички парламентарни групи и признати с 171 гласа „ За “, сподели националният представител от ГЕРБ Пламен Нунев.

"На държавните чиновници от Министерство на вътрешните работи, които все още на влизане в действие на закона са имали право да получат униформено облекло и за които такова не е обезпечено, се изплаща левовата му равноценност в размер на лимита за съответната година, съразмерно на отработените месеци на служба за държавен чиновник, носещ униформа през календарната година, като се приспадат усвоените предели за всяка година. Левовата равноценност няма да се изплаща, когато може да бъде обезпечено униформено облекло за съответната година. Средствата за погашение на сумите се обезпечават по бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2017 година за сметка на централния бюджет ", уточни още господин Нунев.

"Зимното облекло е малко по – скъпо от лятното. Средно 400 лв. на година се поставят за облекло на еднообразен чиновник. Тези суми не се таксуват с налози ", добави депутатът.

"През 2013 и 2014 година, по време на държавното управление на Орешарски, не се организира нито една поръчка за направа на униформено облекло. Всички желаеме да виждаме на улицата служители на реда, които да вдъхват сигурност и в добър външен тип. Например, служителите на реда по морето към този момент са добре екипирани и с колела ", акцентира Пламен Нунев, който е заместител – ръководител на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР