Планираната среща на върха, на която Швейцария се надява да

...
Планираната среща на върха, на която Швейцария се надява да
Коментари Харесай

Песков: Швейцарската мирна конференция за Украйна е безсмислена без участието на Русия

Планираната среща на върха, на която Швейцария се надява да проправи пътя за кротичък развой в Украйна, ще бъде безполезна . Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Без Русия разискването на проблемите на сигурността, които ни вълнуват, е безусловно неефикасно, акцентира той. Най-вероятно това ще бъде просто празна схоластичност без изгледи да се получи най-малко някакъв осезателен резултат, добави Песков.

Русия по-рано означи, че не вижда смисъл в конференция, планувана от Швейцария, с цел да се разиска по какъв начин да се постави завършек на украинския спор и на която Москва сега не е поканена.

Швейцария разгласи, че повече от 50 страни са се записали за срещата на върха, която би трябвало да се организира на 15-16 юни покрай швейцарския град Люцерн. Тя се пробва да убеди повече страни от по този начин наречения Глобален Юг, както и Китай, да се причислят.

Страни от Южна Америка, Африка и Близкия изток са измежду тези, които са удостоверили, че ще дойдат, съгласно швейцарския президент Виола Амхерд, която през януари се съгласи да бъде хазаин на срещата на върха по молба на украинския президент Володимир Зеленски.

Балансираният метод на китайците може да удостои всяка конференция от наша позиция, само че това няма да способства за успеваемостта на това съответно събитие , счита Дмитрий Песков.
 Швейцария се хвали с огромен интернационален интерес към мирната среща за Украйна
Швейцария се хвали с огромен интернационален интерес към мирната среща за Украйна

Делегации от над 50 страни са удостоверили присъствие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР