На църковните служители са дадени предписания и съвети за предотвратяване

...
На църковните служители са дадени предписания и съвети за предотвратяване
Коментари Харесай

Пожарникари и полицаи пред храмовете за Великден

На църковните чиновници са дадени наставления и препоръки за попречване възникването на пожари

1818 инспекции е направила пожарната в църкви, хижи и хотели по отношение на идните Великденски празници. На църковните чиновници са дадени наставления и препоръки за попречване възникването на пожари, съобщи БГНЕС.

Днес в ГДНП представители на престъпна, охранителна, пътна и гранична полиция, както и на ГДПБЗН показаха подхванатите от Министерство на вътрешните работи дейности за гарантиране на сигурността в дните към Великден.

Три акта за административни нарушавания са били издадени за храмове, стана ясно от брифинга в ГДНП.

29 противопожарни автомобила с екипи ще бъдат ситуирани пред най-големите храмове в София, Бургас, Видин, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Сливен, Хасково и Шумен.

Около 70 чиновници на пожарната ще наблюдават в навечерието на Възкресение Христово за спазването на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Във връзка с упования засилен трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове на страната, е основана организация. Установено е и взаимоотношение със чиновници на пунктовете на прилежащите ни страни.

Властите чакат по-голяма активност на придвижването на българо-турската граница.

До 30 хиляди пътни транспортни средства минават границата сред България и Турция съботно-неделните дни, стана ясно от брифинга.

Другата натоварена граница е тази с Гърция. Ежедневно и през почивните дни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата минават към 8 хиляди лица и 5 хиляди транспортни средства.

По границите с Румъния, Сърбия и Северна Македония също може да се следи по-интензивен трафик по празниците поради отпадане на рестриктивните мерки свързани с COVID-19.

Гранична полиция призоват пътуващите авансово да се осведомят за натовареността по граничните пунктове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР