На тазгодишното събитие Flash Memory Summit (FMS) Samsung представи най-новите

...
На тазгодишното събитие Flash Memory Summit (FMS) Samsung представи най-новите
Коментари Харесай

Samsung представи 256 TB SSD и обяви новата PBSSD архитектура за петабайтови системи

На тазгодишното събитие Flash Memory Summit (FMS) Samsung показа най-новите си разработки, авангардни технологии и последните си достижения. Един от водачите в сектора още веднъж не разочарова: компанията показа SSD с потенциал от 256 TB и разгласи своята PBSSD архитектура, предопределена за решения в петабайтови (PB) мащаби. (1 PB = 1000 TB)

PM1743 с PCIe 5.0 Samsung стартира с представянето на своя сървърен SSD диск PM1743, който беше показан за първи път на FMS предходната година. Той се предлага с потенциал до 15,36 TB като е модернизиран с интерфейс PCIe 5.0. Обновяването на интерфейса значи, че новият диск е кадърен да „ реализира 2 пъти по-висока енергийна успеваемост от своя предходник “ съгласно Samsung. Също по този начин, съгласно компанията първите консуматори на новия PM1743 са го планували за потребление в региона на генеративния изкуствен интелект.

Разработката на сървърния SSD диск PM9D3a в общоприет 2,5-инчов форм-фактор с PCIe 5.0 също е приключена, съобщи софтуерният колос. Със своя 8-канален контролер този диск ще бъде до 2,3 пъти по-бърз от своя предходник, твърди компанията. Новият PM93a ще бъде разполагаем първо с потенциал до 15,36 TB, а моделите с потенциал до 30,72 TB ще бъдат налични през първата половина на 2024 година.

SSD с потенциал 256 TB

В търсене на оптимално предпазване на данни Samsung сътвори SSD диск с потенциал 256 TB. Компанията твърди, че при основаването на новите устройства са употребявани QLC NAND и най-високото равнище на компактност на интеграция.

При тестванията, 256 TB-вият SSD диск употребява 7 пъти по-малко сила, в сравнение с комплект от 8 броя 32 TB SSD диска (8х32=256).

PBSSD

Накрая, само че не на последно място, Samsung показа своята най-нова архитектура PBSSD на FMS. Компанията споделя, че тя е под формата на „ петабайтово решение с ултрависок потенциал, което обезпечава висока степен на мащабируемост посредством смяна на потенциала според от приложението “.

С подобен огромен потенциал в едно устройство Samsung и сътрудници като Meta имат за цел да създадат PBSSD устройствата комфортни за доста консуматори. Samsung споделя, че в платформата е употребена технология, наречена Flexible Data Placement (FDP), която е утвърдена в NVMe. FDP е метод за усъвършенстване на разположението на данните за по-голяма предсказуемост и продуктивност при действителни хипермащабни натоварвания. Софтуерът, който стои зад FDP е с напълно отворен код.

Надяваме се, че част от тази технология за суперкапацитетна флаш памет ще се популяризира измежду потребителите. За купувачите към момента е мъчно да намерят налични SSD дискове за лични компютри с размери по-големи от 4 TB.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР