По време на клетвата си новоизбраният северномакедонски президент, Гордана Силяновска

...
По време на клетвата си новоизбраният северномакедонски президент, Гордана Силяновска
Коментари Харесай

Трифонов: Аз се самоопределям като българин, който смята, че македонците и лично Гордана Силяновска, са българи

" По време на клетвата си новоизбраният северномакедонски президент, Гордана Силяновска - Давкова, на всички места където трябваше да каже: „ Северна Македония “, споделяше единствено „ Македония “, пренебрегвайки всички интернационалните контракти и най-много личната си Конституция, която доста ясно дефинира името на страната. Тя се споделя Северна Македония, а не Македония.
Това, което направи Гордана Силяновска – Давкова, естествено, провокира реакциите на формалните институции и в Гърция, и в България. "

Това разяснява водачът на партия " ИТН " Станислав Трифонов.

" Българският президент доста ясно сподели, изтъквам буквално: „ Република България не приема изказвания и държание, които опонират на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, както и на други интернационалните контракти, които РСМ е подписала “, завършек на цитата. Това съгласно мен е безусловно вярната държавническа позиция.

От президентството на Северна Македония незабавно дадоха отговор следното: „ Президентът на РСМ има право да употребява името на Македония като акт на персонално право и самоопределяне и самоидентификация, зачитайки главните човешки права “, завършек на цитата. Тоест, президентът на Северна Македония, Гордана Силяновска - Давкова, се самоопределя като македонка и за нея няма никаква Северна Македония ", написа Трифонов във фейсбук.

" Супер. Тогава, по нейната логичност, аз се самоопределям като българин, който счита, че македонците са българи и персонално Гордана Силяновска-Давкова е българка ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР