Microsoft обявиха, че мобилния магазин на Xbox стартира официално това

...
Microsoft обявиха, че мобилния магазин на Xbox стартира официално това
Коментари Харесай

Мобилният Xbox магазин отваря врати това лято

Microsoft оповестиха, че мобилния магазин на Xbox започва публично това лято. Анонсът за това беше изработен от шефа на Xbox Сара Бонд. В края на предходната седмица Бонд е била посетител на проведения от Bloomberg Technology Summit, където тя приказва по разнообразни тематики, свързани с актуалните и бъдещи проекти на Microsoft.

Една от тематиките, наранени по време на срещата се явява точно проектите за мобилния магазин на Xbox. Както знаете правосъдно решение от края на предходната година принуди Гугъл и Apple да отворят мобилните си магазини за приложения за странични разплащателни системи и магазини. Microsoft имат дълги години проект да стъпят на мобилния гейм пазар, където те към момента нямат съществено наличие. Предполага се, че една от аргументите компанията да закупи Activision Blizzard се явява точно упоритостта на Microsoft за мобилния гейминг. Особеното при реализацията на проекта на компанията се явява това, че първоначално той ще е наличен само през браузъра на устройството.

„ Правим това тъй като то ще ни разреши да имате прекарване, което ще е налично на всички устройства. Ще е налично във всички страни, без значение от политиките и затворените екосистеми. А по-късно, желанието ни е да надградим това и се разраснем “, добавя Бонд. В началото ще са налични само заглавия, идващи от студиата на Microsoft, като Candy Crush и Minecraft. На един по-късен стадий ще се оферират и заглавия на външни разработчици. По време на срещата тя удостовери също, че както и до момента, издаваните от компанията игри, ще вършат премиерата си в Xbox Game Pass.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР