Първият електромобил на марката Xiaomi, който е седанът SU7, се

...
Първият електромобил на марката Xiaomi, който е седанът SU7, се
Коментари Харесай

Xiaomi възнамерява да пусне конкурент на Tesla Model Y през 2025 г

Първият електрически автомобил на марката Xiaomi, който е седанът SU7, се оказа доста известен — тези, които го поръчат в този момент, ще би трябвало да чакат до осем месеца за своя автомобил. Едва през юни първото от предприятията за тяхното произвеждане би трябвало да стартира да създава повече от 10 000 коли на месец. В същото време в дълбините на компанията към този момент зрее проект за произвеждане на втори електрически автомобил. Това ще бъде електрически кросоувър, съпоставим по характерности с Tesla Model Y.

Както отбелязва Bloomberg, цитирайки китайски медии и лични източници, Xiaomi създава първия си кросоувър особено с взор към Tesla Model Y, който наскоро съумя да се трансформира в най-популярното ново транспортно средство измежду всички коли, в това число и при ДВГ колите. Поне това се показва в тримесечните доклади на Tesla.

Времето за появяването на първия Xiaomi кросоувър на пазара значително зависи от темповете на разширение на индустриалните мощности, които номинално принадлежат на китайската компания BAIC. Първото дружество в Пекин е проектирано да създава 150 000 електрическия автомобил годишно, само че към момента има време до края на тази година да доближи равнище от 100 000 автомобила. През април Xiaomi съумя да достави 7058 седана SU7; компанията в Пекин чака до юни да доближи равнището от 10 000 автомобила, създадени месечно. В същото време в края на април компанията към този момент имаше поръчки за доставка на 88 063 SU7 седана, тъй че ще би трябвало да навакса изоставането си в търсенето с ускорени темпове. Анализаторите от HSBC Qianhai Securities чакат, че обстановката с доставките ще стартира да се усъвършенства през третото тримесечие на тази година и през идната година Xiaomi ще създаде 240 000 автомобила, за които ще бъде пуснат в употреба различен цех в Пекин. Като цяло бизнесът на Xiaomi с електрически автомобили би трябвало да излезе на облага през 2026 година, споделят анализатори.

Според някои данни, третият електромобил на Xiaomi ще бъде даже по-евтин модел спрямо SU7, като се стреми към ценови диапазон малко над $20 000 — сходен е по характерностите на Tesla Model Y, само че при настоящия ритъм на разширение на производството, той ще се появи на конвейра във второто дружество на Xiaomi не по-рано от края на 2025 година, съгласно осведомени източници. Основателят на компанията Лей Джън загатна проекти за стартиране на електрически кросоувър още през 2021 година, само че при стартирането на дебютния модел приоритет беше даден на седана SU7. Според ръководителя на Xiaomi, на пазара на електрическите автомобили седаните и кросоувърите споделят търсенето в почти равни пропорции. Двата завода на компанията в Пекин са проектирани да създават обща реколта от 300 000 електрическия автомобил, като вторият ще бъде въведен в употреба идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР