На снимката: Урсула фон дер Лайен/ Източник: БТАЕС може да

...
На снимката: Урсула фон дер Лайен/ Източник: БТАЕС може да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Орязахме 3/4 от руския банков сектор от международните пазари

На фотографията: Урсула фон дер Лайен/ Източник: Българска телеграфна агенция
Европейски Съюз може да събере над 140 милиарда евро от свръхпечалбите на фирмите, произвеждащи на ниска цена ток и от тези, които добиват изкопаеми горива в интерес на най-засегнатите от високите цени на силата. Това сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в годишната си тирада за положението на Съюза, която произнесе в Европейския парламент в Страсбург.

В резултат на операциите от страна на Русия на газовия пазар, той към този момент не действа, а цените на силата в Европейски Съюз се покачиха 10 пъти спрямо интервала преди пандемията, сподели Фон дер Лайен. Като една от главните ограничения за справяне с казуса тя уточни пренасочването на големите облаги на фирмите, произвеждащи на ниска цена ток:

„ Тези компании имат доходи, които в никакъв случай не регистрират. Не ме разбирайте неправилно – при нашата пазарна обществена стопанска система, облагите са нещо положително, Но в тези времена е неправилно да се получават рекордно високи облаги посредством възползване от войната и на гърба на нашите консуматори. В тези времена облагите би трябвало да се канализират и насочат към тези, които се нуждаят най-вече от тях “.

Фон дер Лайен още веднъж се върна към концепцията за таван на цените на газа, която мощно разделя страните-членки, като я разшири в посока на всички снабдители на синьо гориво в Европейски Съюз:

„ Затова със страните-членки ще подготвим редица ограничения, с цел да вземем поради характерния темперамент на нашите връзки с доставчиците ни – от ненадеждни като Русия до надеждни като нашите другари от Норвегия, да вземем за пример. Споразумях се с премиера на Норвегия да създадем работна група, тъй че екипите да работят за тази цел – да забележим по какъв начин можем да свалим цените на газа по рационален метод “.

В наличието на Олена Зеленска като почетен посетител, фон дер Лайен съобщи, че Украйна и Европейски Съюз могат да завоюват войната против Русия. Тя бе безапелационна, че поддръжката за Украйна ще продължи, а глобите против Русия ще останат и дефинира тяхното деяние по този начин:

„ Руският финансов бранш е на доизживяване. Орязахме 3/4 от съветския банков бранш от интернационалните пазари. Почти 1000 интернационалните компании напуснаха Русия и производството на коли спадна със 75 на 100 спрямо предходната година. „ Аерофлот “ заземява самолети, тъй като няма повече аварийни елементи. Руската военна промишленост взема чипове от миялни машини и хладилници, с цел да ремонтира военния си хардуер, защото там към този момент няма полупроводници. Руската промишленост е разрушена на пух и прахуляк “.

„ При нужния кураж и нужната взаимност Путин ще претърпи проваляне и Украйна и Европейски Съюз ще завоюват “, акцентира тя.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР