На проведените вчера убедителна победа спечели лявото реформаторско . Според

...
На проведените вчера убедителна победа спечели лявото реформаторско . Според
Коментари Харесай

Изборите в Косово – надежда за промени

На извършените през вчерашния ден безапелационна победа завоюва лявото реформаторско. Според резултатите от преброените 97% от бюлетините, партията получава 48% от гласовете, заяви „ Дойче веле ”, базирайки се на информация от Централната изборна комисия. Избирателната интензивност доближи 45,5%.
Демократичната партия на Косово (PDK), произлязла от редиците на Армията за избавление на Косово (АОК) и управлявала дълги години страната, получи едвам 17% от гласовете на гласоподавателите, а ръководещата консервативна „ Демократична лига на Косово (LDK) – 13%. За партията, учредена от именития правозащитник и пацифист, това е най-лошият резултат до момента, написа изданието.
Лидерът на „ Самоопределение ” съобщи пред последователите си на протест в Прищина, че измежду главните му цели са „ правдивост и работни места ”.
„ Предстои ни дълъг път, ще позволяваме неточности, само че задачата ни е почтена ”, сподели той.
Курти оглавяваше държавното управление на Косово в продължение на месец и половина при започване на 2020 година
 Албин Курти не може да се кандидатира за изборите в Косово Албин Курти не може да се кандидатира за изборите в Косово
Председателят на Движение „ Самоопределение ” и някогашен министър председател на Косово Албин Курти няма да може да се кандидатира за предстоя...
Заради съдимост ЦИК го изключи от листата на кандидат-депутатите, само че все пак се чака той да стане министър-председател на страната. Заради незадоволителния брой депутати от партията му в Народното събрание, Курти ще би трябвало да търси поддръжка за сформиране на държавно управление.
Според организация ДПА, резултатът от изборите в Косово е отговор на желанието на доста от жителите да съществена смяна и промени. Албин Курти е събрал към себе си най-вече млади и енергични политици, които до момента не са били част от бюрократичния уред.
Изпълняващият длъжността президент на страната, която напусна редиците на LDK, беше втора в листата на „ Самоопределение ” и, съгласно анализатори,, може да бъде определена за президент на Косово.
45-годишният Албин Курти е част от новото потомство политици, които упорстват за премахване от власт на старите функционери, които преобладаваха в политическия живот на страната след оповестяването на нейната самостоятелност през 2008 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР