На предстоящите парламентарни избори трябва да върнем властта на хората.

...
На предстоящите парламентарни избори трябва да върнем властта на хората.
Коментари Харесай

Хасан Азис: На изборите да върнем властта на хората

На идните парламентарни избори би трябвало да върнем властта на хората. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали инж. доктор Хасан Азис пред Х Национална отчетно изборна конференция на Движението. Всеки един от нас, който има връзка с Движението за права и свободи и е подкрепял политиката на Движение за права и свободи би трябвало да има самочувствието, че е част от демокрацията и демократичния развой на България, сподели инж. Азис.

Ето цялото слово на инж. Хасан Азис:

Уважаеми Г-н Почетен Председател на Движението за права и свободи,

Уважаеми Г-н Председател на Движение за права и свободи,

Уважаеми Учредители на Движение за права и свободи,

Ваши Превъзходителства,

Уважаеми представители на религиозните общности,

Уважаеми представители в Европейския и българския парламент,

Уважаеми посетители от България, Европа и света,

Уважаеми делегати на Десетата Национална конференция на Движение за права и свободи,

 

Без никакво подозрение с първата си онлайн национална партийна конференция към този момент сме заели своето почтено място в най-новата политическа история на България, Европа и света.

И в случай че „ Времето е в нас и ние сме във времето “, то Движението за права и свободи още веднъж е в най-адекватната си позиция на нашето съвремие – и като позиция, и като политики, и като полезности.

В днешния ден  намираме по-големи благоприятни условия в границите на мощни ограничавания и даваме знак за съвременна политика в отбрана на здравето, демократичния избор и единството.

За обективността и полезността на нашата самокритика е належащо въпреки всичко да обърнем взор обратно във времето и да оценим дългият ни изминат път, позицията и политиките на Движението за права и свободи за изминатата 30 годишна история.

Всеки един от нас, който има връзка с Движението за права и свободи и е подкрепял политиката на Движение за права и свободи би трябвало да има самочувствието, че е част от демокрацията и демократичния развой на България.

Движението за права и свободи 30 години сплотява, пази човешките права и развива европейската  политика на нашата страна.

30 години Движение за права и свободи е една от партиите, която има своята историческа роля и достижение. Ние сме част от Алианса и Европейския съюз, факт, който историята ще го препотвърждава във всеки един от трудните  моменти,  през които прекосяваме.

Искам да подчертая, че Движение за права и свободи си остава най-привлекателната партия за младежите, които желаят да бъдат част от сполучлива България!

Това е път, белязан с превъзмогване на доста компликации от друго естество и във време на исторически преход, само че и път, изминат с доста религия в концепцията за съхраняването на идентичността ни и нуждата от по този начин нужната ни заедност.

И тук е мястото да подчертаем историческата и визионерска роля на нашия почетен ръководител – доктор Ахмед Доган за построяването на политически инструмент за постигането и реализирането на всемирен и националнозначими хрумвания като „ Българският етнически модел “, приемливост, заедност, единение и независимост!

Постигнатите високи организационни и политически резултати на българската и на европейска политическа сцена обаче ни задължават с изключение на да запазим достигнатото си равнище, да надграждаме и да бъдем с една крачка в бъдещето! Само по този начин можем да бъдем атрактивни, потребни и виновни!

В изискванията на дълбока рецесия в нашето общество, белязано от пандемия, липса на политически и управнически разговор, липса на доверие сред управнически хайлайф и гражданско общество и ред други отрицателни диагнози погледът ни е ориентиран към самите нас и в личната си отговорност. И да намерим оня път, който да ни даде опция да кажем, че през днешния ден е времето на Движение за права и свободи!

Като зам.-председател на Движение за права и свободи и с взор към локалната власт заявяваме, че ще  продължим политиката за действителна децентрализация като единствена опция на демократично и дейно ръководство.

Концепцията на Движение за права и свободи обгръща всички измерения на политическата, административна и фискална децентрализация. За страдание безапелационната оценка на актуалното ръководство е, че е мощно централизирано, което слага общините в мощна взаимозависимост от централното държавно управление.

И на идните парламентарни избори Движение за права и свободи, и всички ние, би трябвало да върнем властта на хората – в това се състои нашата осъзната политическа отговорност на дейни и свободни жители.

Разбира се тези измерения са взаимно свързани, и надлежно взаимно подвластни.

Дейността на Движение за права и свободи е в основата на политическата децентрализация в нашата страна, като слага правната основа на децентрализацията, със цел подсилване на демокрацията.

Като значима и стратегическа европейска политика, върху която ще се концентрираме е развиването на българското присъединяване в Европейския зелен пакт – за повишение на ефикасното потребление на ресурсите посредством прекосяване към чиста, кръгова стопанска система.

Това ще утвърди смисъла на интегрирания метод към развиване на локалните управляващи по посока екология, климат и нововъведения.

“Общините на утрешния ден ” ще обезпечат ентусиазъм за политици и практикуващи, участващи в градското развиване - на локално, районно, национално и европейско равнище.

Гледането напред и създаването на визия за “общините  на утрешния ден ” се трансформира във все по-важна политика  на всички равнища.

За Движението за права и свободи развитието  на общините, дейната ни работа в Комитета на районите и развиването и одобряването на политиките „ Европа на районите “ е  определящо за бъдещето на страната ни и на Европа.

Поздравявам и благодаря от името на управлението на партията ни, на кметовете, общинските ни съветници за виновното и съответно отношение и за грижата им за хората по време на пандемията.

С признателност за заедността по общия ни път на развиване оставаме със същото мощно разбиране и религия в концепциите и полезностите, които ни събраха да споделяме общата орис, наречена „ Движение за права и свободи “!

Успех на Х-та Национална конференция на Движението за права и свободи!

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР