На фона на предложения за по-строги мерки и предупреждения за

...
На фона на предложения за по-строги мерки и предупреждения за
Коментари Харесай

Covid смъртността в България вече е най- висока в ЕС

На фона на оферти за по-строги ограничения и предизвестия за наближаваща Коронавирус вълна с по-заразния " Делта " вид, България се оказва преди всичко в Европейски Съюз в поредна черна ранглиста - по умряли с ковид на милион поданици в границите на 7 дни. Това демонстрират данните от портала, съобщи bTV.

На един милион души население у нас през миналата седмица се падат 37 умряли с COVID-19. Това е скок с 95% по отношение на измереното за предходния интервал и е едно от най-резките утежнявания в границите на Европейски Съюз. Повече умряли с ковид на 1 млн. души в Европа има единствено в Северна Македония, Черна гора и Русия.

Новите случаи у нас също порастват съществено на седмична база - с 28%. Най-сериозно от тази позиция е ситуацията в Сан Марино, Унгария и Норвегия, където растежът е близо двоен. Заболеваемостта е най-висока в Ирландия, Гърция и Франция.

По-рано през днешния ден основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев изпрати отчет до министъра на опазването на здравето, с който предлага въвеждането на нови ограничаващи ограничения по повод скупчването на хора, обвързвано с провеждането на разнообразни публични действия, мероприятия, визити на обекти с публично значение

Междувременно Министерство на здравеопазването през днешния ден разгласи лист на диагностично-консултативните и медицинските центрове на територията на страната, където има разкрити Коронавирус зони.

Вижте цялостния лист

Пациентите в Covid зоните ще могат да получат клинични прегледи, лабораторни проучвания, рентгенови фотоси и да им бъдат предписани медикаменти, при нуджа да се лекуват вкъщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР