На 90-годишна възраст е починал Христо Друмев - бивш директор

...
На 90-годишна възраст е починал Христо Друмев - бивш директор
Коментари Харесай

Почина дългогодишният директор на НДК Христо Друмев

На 90-годишна възраст е умрял Христо Друмев - някогашен шеф на Националния замък на културата в продължение на 24 години до 2011 година

Друмев беше и началник на сдружението " Произведено в България ", прочут е и с това, че беше играч по бридж и оглавяваше федерацията.

Неговата брачна половинка е юристът и експерт по конституционно право проф. Емилия Друмева, която е секретар по правните въпроси на президента Румен Радев.

" Христо Друмев бе неотклонен труженик за българската просвета, за спортния бридж и въодушевен родолюбец. Поклон пред паметта му ", написа тя в позиция до Българска телеграфна агенция.

Преди да стане общоприет шеф на НДК през 1988 година, Друмев е културен аташе към българския културен дом " Витгенщайн " във Виена. Юрист по обучение, той е работил и във външното дружество " Техноекспортстрой " по време на комунизма, което разполагаше с подразделения в Близкия Изток и Африка.

Въпреки че е роден в семейство на капиталист преди 1944 година, Друмев е позволен до работа в Министерство на външните работи, като още през 1959 година (на 27 г.) е вербуван от Държавна сигурност като конфиденциален помощник. Работил е към разнообразни отдели на Държавна сигурност, в това число в Първо основно ръководство - външно разузнаване. Снет е от действен доклад през 1990.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР