На 7 юли (петък), на сцената в Летен театър Бунарджика,

...
На 7 юли (петък), на сцената в Летен театър Бунарджика,
Коментари Харесай

Маестро Камджалов и Плевенска филхармония ще представят музикални шедьоври в Пловдив

На 7 юли (петък), на сцената в Летен спектакъл " Бунарджика ", от 20.00 часа,маестро Йордан Камджаловще показа музикални шедьоври в Пловдив, дружно сПлевенска филхармонияи гост-солист - виртуозният кларинетист Атанас Маринов.

Турнето под диригентството на маестро Йордан Камджалов„ Mузикална магия “ 2023е с стратегия, отдадена на 70-годишнината от основаването на Плевенска филхармония. На сцената в Летния спектакъл ценителите на музиката ще чуят шедьоври от класиката и романтизма. В програмата са творби от Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и други

Концертът под звездите в Пловдив е с начален час 20.00 часа. Билети за концерта на Плевенска филхармония с маестро Йордан Камджалов се продават в билетните каси в Пловдив и онлайн в мрежата на Ивентим.

Йордан Камджалове диригент с впечатляващи изяви на три континента. Учи диригентство при проф. Васил Казанджиев в НМА " Проф. Панчо Владигеров " в София и в Музикалната академия " Ханс Айслер " в Берлин, специализира в майсторски класове на диригенти от международна големина. Лауреат на редица интернационалните състезания, през 2011 година Йордан Камджалов е определен с цялостен консенсус за Генерален музикален шеф и основен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален шеф и основен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека. През 2014 година НАСА и Международният астрономически съюз дават името на маестрото на метеорит и оповестиха, че " свързват света на музиката с очарованието на Вселената ".

КларинетистътАтанас Маринове ученик на НМУ " Любомир Пипков ”, НМА " Панчо Владигеров ", Музикалната консерватория в Лозана - Швейцария, в класа по кларинет на Фредерик Рапин, специализира в Цюрих в класа по кларинет на Фабио ди Казола. Участва в десетки майсторски класове на международни педагози. Атанас Маринов се изявява като солист в влиятелни фестивали и оркестри по света, лауреат е на интернационалните състезания. Подкрепен е от фондация „ Йордан Камджалов ”.

Концертите от националното турне " Музикална магия " 2023препълниха залите и летните подиуми до момента в Плевен, Добрич, Варна, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас. В някои от градовете, заради бързото привършване на билетите,вече се възнамеряват последващи концертни спектакли. Програмата, както споделя маестрото, е с творби, част от които за първи път звучат у нас. В същото време е подбрана да бъде приятна за всички и завладяваща за меломаните. А солистът, приет с невероятната си виртуозност по света и у нас, провокира публиката да желае още осъществявания даже след края на концертите. Програмата се води персонално от маестро Камджалов, което основава още по-вдъхновяваща и съкровена връзка сред публиката и артист-изпълнителите.

Предстоящи дати на турнето:

07 юли, 20 часа – Летен спектакъл „ Бунарджика ”, Пловдив

29 юли, 20 часа – МФ „ Дни на музиката Балчик ”, Балчик

30 август, 20 часа – Открита сцена, Панчарево, София

02 октомври, 19 часа –Зала „ Катя Попова ”, Плевен

03 октомври, 19 часа –ДТ „ Сава Доброплодни ”, Силистра

Очаквайте и последващи дати скоро.

За повече информация следете формалните страници на Плевенска филхармония:https://www.facebook.com/PlevenPhilhttp://plevenphil.com/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР