На 24 октомври Биткойн (BTC) отбеляза забележителен еднодневен скок, като

...
На 24 октомври Биткойн (BTC) отбеляза забележителен еднодневен скок, като
Коментари Харесай

Може ли вълнението за одобрение на Биткойн ETF вече да е оказало влиянието си върху цената?

На 24 октомври Биткойн (BTC) означи незабравим еднодневен скок, като осъществя най-значителното си нарастване от над една година насам - 14%.

Този скок беше провокиран от включването на спот ETF за Биткойн на BlackRock, прочут като IBTC, в уеб страницата на Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Това развиване беше възприето като позитивна стъпка в процеса на утвърждение на ETF, надминавайки по-ранното рали на 16 октомври, което се основаваше на неточна информация, предполагаща идно утвърждение.

Тези събития дават визия за това по какъв начин може да реагира цената на Биткойн, когато спот Биткойн ETF получи зелена светлина, което евентуално може да докара до сходен или даже по-голям скок.

Въпреки това се предлага нерешителност, защото утвърждението може да докара до краткотраен ценови скок, последван от средносрочно оттегляне, провокирано от нетърпеливи вложители, които се стремят да се възползват от новината. Понастоящем анализаторите считат, че утвърждението ще се случи при започване на идната година.

Въпреки оптимизма вложителите би трябвало да останат бдителни, защото скокът в търсенето на Биткойн може да е краткотраен, повлиян от фактори като нарасналите лихвени проценти и продължаващите микроикономически условия.

В сегашния стопански пейзаж вероятността Биткойн да навлезе в резистентен бичи пазар наподобява понижава заради въздействието на по-високите лихвени проценти върху привлекателността на различните вложения и евентуалното им въздействие върху решенията на вложителите. Тези фактори евентуално биха могли да обезвреждат резултатите на утвърден спот ETF.

Освен това утвърждението на спот Биткойн ETF се чака с огромно неспокойствие и пазарът може към този момент да е отчел въздействието му върху цените.

Към 2023 година Биткойн демонстрира впечатляващо нарастване от 108% от началото на годината, което се дължи основно на упованията, свързани със спот ETF и халвинг събитието, което би трябвало да се организира през 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР