Универсалният Даниел Димов влезе в историята на Черно море, като

...
Универсалният Даниел Димов влезе в историята на Черно море, като
Коментари Харесай

Дани Димов остана в историята на Черно море

Универсалният Даниел Димов влезе в историята на Черно море, като единствения му футболист, който е спечелил два медала с тима в А група, откогато тя е учредена през 1948 година.

Капитанът на „ моряците “ има бронзово отличие от 2009-а, а през актуалното състезание ще се окичи със сребро или бронз според от резултатите на варненци и техния конкурент ЦСКА в последните три кръга.

Самият Димов одобри с усмивка това, което е постигнал с най-стария клуб в България.

„ Просто имах късмет и това ще остане прелестен спомен за мен от професионалната кариера в родния ми клуб. За Черно море обаче през годините са играли генерации мощни футболисти, някои от които са митове на родния футбол. Едни от тях са мои кумири, а с други имах достойнството да съм съотборник “, сподели за Даниел, който е притежател и на два сребърна медала с „ моряците “ от финалите за Купата на България през 2006 и 2008 година.

По време на неделното посещение на Левски в София Димов влезе през второто полувреме и по традиция свърши страхотна работа в средата на терена в отбранителен проект.

Дани даже можеше да донесе и трите точки на своите, когато насочи топката с глава към вратата след центриране от корнер, само че Пламен Андреев мазета в корнер.

“Вече виждах кълбото вътре, само че момчето се разтегна и го отклони, призна Димов.

Той счита, че през първото полувреме имали компликации, защото не успявали да приложат сполучлива преса и откакто противникът владеел по-често топката, бягали след нея и с уморявали.

„ След почивката обаче действахме по-стабилно и като цяло резултатът е обективен “, добави Даниел.

Последният подсигурява, че ще дадат всичко от себе си в борбата за второто място, която по всичко се обрисува да бъде яростна с армейците.

„ Ние желаеме да сме вицешампиони и по тази причина сме окуражени да изиграем оставащите три срещи на високо равнище. Чувам, че Лудогорец щели да ни гостуват с запаси в неделя, защото ще пуснат по-рано чужденците си във почивка. Това обаче нищо не трансформира, защото българите им също са стока. Визирам Тошко Неделев, Чочев, Спас Делев и Антон Недялков, който е един добър футболист и желае да си върне по-бързо игровата процедура след травмата. Някои от тях ще бъдат поканени и в националния тим за двете контроли през юни, тъй че ще желаят да впечатлят Илиан Илиев “, добави Димов.

„ По принцип ЦСКА също има тежки дуели, като идния против Крумовград, който е без загуба в последните си 14 срещи. Но ние гледаме единствено себе си и знаем, че подвластен от себе си и само нашето показване и резултати до края ще са определящи за крайното ни класиране “, разяснява футболистът.

Димов направи и съпоставяне сред бронзовия отбор на „ моряците “ от 2009-а с този от 2024-та.

„ През 2009 година също беше доста мъчно, защото имаше още по-голяма конкуренция и противници със мощни единици и по-голям бюджет от нашия. Но ние разполагахме с ярки характерности в лицето на Георги Илиев, Александър Александров-Кривия, Станислав Стоянов, Милен Петков, Данчо Юруков, Миро Манолов, Даниел Георгиев, Танко Дяков, Георги Какалов, да не изброявам още. По средата на пролетния полусезон започнахме да печелим наред и по този начин до предпоследния кръг, когато надделяхме и против Славия вкъщи и узаконихме третото място “, върна се обратно във времето.

„ Този Черно море пък, като се изключи че също има водещи фигури и превъзходни реализатори, печели с отборна игра и обединен колектив. Отново ни се наложи да се борим против по-мощни във финансово отношение клубове, а и против футболната обстановка, само че се оправяме и нека по този начин да бъде и в оставащите ни три срещи “, сподели още Димов.

Относно възможните съпоставения сред треньорските достижения с „ моряците “ на Илиан Илиев и Никола Спасов, които ще са неизбежни, в случай че Черно море финишира втори и запише най-големия си триумф в елита, Дани направи следния коментар:

„ Не е вярно двамата да се съпоставят, защото са извънредно сполучливи футболисти и треньори на Черно море, и са оставили дълбока диря на „ Тича “. Те са доста обичани от поколенията черноморци, а за мен е привилегия, че съм играл под тяхно управление “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР