На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки

...
На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки
Коментари Харесай

Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

На 19 март цената на Биткойн означи внезапно покачване, надхвърляйки зоната от $28,000, достигайки малко над $28,500, което отбелязва близо 30% растеж на цената през последните седем дни.

Скокът беше забележителен за водещата криптовалута , която все още на писане на публикацията се тъгува нерешително към $28,200, което съставлява нарастване от 4% през последните 24 часа.

Скокът в цената на Биткойн идва в миг, когато опасенията за световна банкова рецесия се усилват, а страхът към районните банки в Съединени американски щати се ускорява след събитията от предходната седмица.

Неотдавнашното затваряне на Silvergate , последвано от поемането на надзор от страна на регулаторите на Signature Bank и Silicon Valley Bank, докара до намаление на оценките на банките в Съединените щати.

В Европа по-рано Credit Suisse беше добита от UBS Group за близо $2 милиарда като част от незабавните проекти, ръководени от швейцарските управляващи, за опазване на финансовата непоклатимост на страната. Като част от съглашението Швейцарската национална банка се ангажира да даде над $100 милиарда ликвидност на UBS. Сделката на стойност $2 милиарда е доста по-ниска от пазарната стойност на Credit Suisse, която на 17 март беше близо $8 милиарда, по данни на Companies Market Cap.

Около тези събития пазарната капитализация на Биткойн добави $194 милиарда през 2023 година, което съставлява 66% растеж от началото на годината, изпреварвайки акциите на банките на Уолстрийт. Досега през тази година Биткойн е повишен с към 65%, спрямо 2.5% растеж на S&P 500 и 15% спад на Nasdaq през 2023 година

Бившият основен софтуерен шеф на Coinbase, Баладжи Сринивасан неотдавна съобщи в Twitter, че идна световна банкова рецесия може да тласне Биткойн до цена от $1 милион за по-малко от 90 дни. Според прогнозата на Сринивасан банковата рецесия в Съединени американски щати ще провокира сюжет на хиперинфлация, водещ до седемцифрена цена на BTC. Той е толкоз сигурен в прогнозата си, че заложи $2 милиона върху визията си за бъдещето на американската стопанска система и евентуалното ѝ влияние върху цената на най-голямата криптовалута.



В умозаключение, внезапното повишаване на цената на Биткойн, съчетано с опасенията към световното банкиране, сътвори неповторима опция за вложителите.

Тъй като светът става все по-нестабилен и волатилен, мнозина се обръщат към BTC като към несъмнено леговище, което може да устои на икономическите разтърсвания. Въпреки че към момента не е ясно дали активът ще доближи седемцифрената граница – е ясно, че цената на криптовалутата ще продължи да бъде гореща тематика измежду вложителите и финансовите специалисти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР