На 15 март (петък) в 09:00 ч. тленните останки на

...
На 15 март (петък) в 09:00 ч. тленните останки на
Коментари Харесай

Обявиха кога ще са поклонението и погребението на патриарх Неофит

На 15 март (петък) в 09:00 ч. тленните остатъци на българския патриарх Неофит ще бъдат изложени за поклонение в храм-паметника " Св. Алексанъдр Невски " в София, на 16 март (събота) в 09:30 ч. ще бъде отслужена заупокойна света литургия, а опелото ще стартира незабавно след края на литургията и с литийно шествие тялото на партиарха ще бъде пренесено от патриаршеската катедрала до митрополитската катедрала " Света Неделя ", където ще бъде положен и ще се извърши погребението, това събщиха от Светия синод след изключително съвещание. 

" Това е решение на патриарх Неофит и решение на Светия синод ", съобщи пред медиите Старозагорският митрополит Киприан.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан е определен за краткотраен наместник ръководител на Светия Синод в 7-дневен период. Следващата седмица, евентуално вторник или сряда, Светият синод би трябвало да се събере, с цел да се избере наместник ръководител на Светия синод, който взаимно със Синода да провежда избора за български патриарх.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР