На 10 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

...
На 10 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

„Пътят на Багряна“ по БНТ днес от 21 ч.

На 10 май, сряда, от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в портретната документална поредност на публичната телевизия „ Българска национална телевизия Представя “ гледайте кино лентата „ Пътят на Багряна “, отдаден на 130 години от рождението на безконечната българска поетеса Елисавета Багряна.

Филмът „ Пътят на Багряна “ ще потопи феновете в необятния свят на Елисавета Багряна  с нейните огромни триумфи, съдбовни любови и трагични обрати – за тежкия избор сред фамилията и писането, за истината в поезията, за смисъла да създаваш, за едно френско „ да “.

Пред камерата на Българската национална телевизия застават внучката на Елисавета Багряна – Елисавета Шапкарева, внукът ѝ – Любомир Талев, както и експерти по литература, откриватели на творчеството на поетесата.

Сценарист и режисьор на „ Пътят на Багряна “ е Таня Шахова, оператор е Георги Маринов, композитор е Асен Аврамов. Филмът е с присъединяване на актрисата Боряна Братоева.

Гледайте кино лентата за Елисавета Багряна – „ Пътят на Багряна “ – от поредицата „ Българска национална телевизия Представя “ тази сряда от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1

Последвайте „ Българска национална телевизия Представя “ във Фейсбук и YouTube
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР