Андрей БелоусовПутин намери заместник на Шойгу, който ще стане секретар

...
Андрей БелоусовПутин намери заместник на Шойгу, който ще стане секретар
Коментари Харесай

Путин изрита след парада Шойгу и Патрушев

 Андрей Белоусов
Путин откри заместител на Шойгу, който ще стане секретар на Съвета за сигурност
Руският държател Владимир Путин предлага да назначи първия вицепремиер Андрей Белоусов* за министър на защитата вместо Сергей Шойгу. В Съветът на Федерацията са постъпили кандидатури и за други промени на длъжностите ръководители на редица федерални министерства и ведомства.

От 2012 година постът министър на защитата на Русия се заема от Сергей Шойгу.
В същото време, както оповестява РИА Новости, Путин назначи Шойгу за секретар на Съвета за сигурност на Русия и уволни предходния секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев „ заради пренасяне на друга работа “.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков сподели, че Путин е решил да сложи граждански началник на съветското министерство на защитата, тъй като „ ведомството би трябвало да бъде отворено за нововъведения и напредничави хрумвания “.
В същото време Шойгу, съгласно Песков, ще следи работата на Федералната работа за военно-техническо съдействие на Русия, с цел да вмести стопанската система на силовия блок в стопанската система на страната.
Песков сподели още, че началникът на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов ще продължи активността си, „ тук към този момент не се плануват промени “.

* Андрей Белоусов е на 65 години. През 2012-13 година е министър на икономическото развиване на Руската федерация, от 2013 до 2020 година е асистент на президента, а от януари 2020 година – първи вицепремиер. Той е и ръководител на борда на шефовете на ОАО „ Руските железници “.
Белоусов е под лични наказания от Украйна от 2022 година като почитан чиновник и член на вътрешния кръг на Путин заради пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, под персонални наказания от Европейския съюз за апел към съветски олигарси да продължат съдействието със глобени съветски банки и подкрепящи окупацията на Крим, в санкционния лист на Съединени американски щати против съветския финансов бранш. Включен и в санкционните описи на Япония, Канада, Англия и Австралия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР