Музиката винаги ме крепи, когато не съумявам да се справям

...
Музиката винаги ме крепи, когато не съумявам да се справям
Коментари Харесай

Мирослава Кацарова представя Април в Париж



Музиката постоянно ме крепи, когато не сполучвам да се оправям с действителността, сподели в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ музикантът Мирослава Кацарова . „ Април в Париж “ е заглавието на новия й план, отдаден на френската музика. На 4 април тя ще го показа в София, а на 6 април – в Пловдив.
„ Пиесата „ Април в Париж “ е забавна сама по себе си. Чисто музикално тя е доста красива, има си своите дребни елементи, които я вършат привлекателна и за инструменталистите, и за вокалистите. Песента, дала заглавието на пиесата, е доста остаряла, написана през 1932 година На процедура тя е единствената в моята нова стратегия на британски език и единствената джазова пиеса. Избрах нея от една страна, тъй като доста ми харесва и постоянно съм желала да я изпея. Това е една от обичаните ми джаз балади. От друга страна тази ария пее за нещо, което доста простичко е казано в текста й – „ Април в Париж не е просто цъфналите кестени и масите по тротоарите, диалозите и кафетата на открито. Април в Париж е положение, въодушевление. То е това, което може човек да открие оттатък географията, без значение къде се намира “. Песента е доста красива и сантиментална. Тя основава чувството за доста красива носталгия към претърпяно или непреживяно, може би мечтано “.

По нов метод преработих моята лична вокална фраза посредством нов код, който е френският език и който си има своята специфичност, акценти, наречие, изясни Кацарова и добави: " Чисто фонетично те води в напълно други музикални пространства. За френската музика текстовете са доста значими, доста постоянно те са лирика ".

Цялото изявление с Мира Кацарова чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР