Mutua Madrid Open, четвъртфиналиСтефанос Циципас – Андрей Рубльов 6-3, 2-6,

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналиСтефанос Циципас – Андрей Рубльов 6-3, 2-6,
Коментари Харесай

Циципас и Зверев стигнаха до втория полуфинал в Мадрид


Mutua Madrid Open, четвъртфинали
Стефанос Циципас – Андрей Рубльов 6-3, 2-6, 6-4
Александър Зверев – Феликс Оже-Алиасим 6-3, 7-5


Стефанос Циципас имаше съществени усложнения, само че въпреки всичко съумя да преодолее съпротивата на Андрей Рубльов и след 6-3, 2-6, 6-4 откри място на полуфиналите в Мадрид. За гърка това ще бъде юбилеен десети полуфинал на равнище Мастърс 1000.

Шампионът от Монте Карло продължи с успехите, само че за разлика от триумфите над Лука Пуй и Григор Димитров, този път имаше сложни моменти в мача, в който и двамата имаха интервали на предимство.

„ Той упражняваше доста мощ в ударите си и не беше елементарно да предвидя какво ще пристигна при идващия удар “, разяснява Циципас, който в последния гейм на мача трябваше да отрази два брейкбола на противника. „ Много съм благополучен с метода, по който всичко завърши. Никога не е елементарно да играеш против него и трябваше да оцелея в този финален гейм с моята мощ и давайки душата си, с цел да завърша по добър метод. “

Циципас стартира мача превъзходно и проби още във втория гейм. Той загуби едвам 6 точки на сервис в целия сет и по този начин изходът на достойнството бе явен.

По сходство на мачовете си против Джак Дрейпър и Даниел Еванс, и тук Рубльов откри метод да увеличи доста равнището си след това. Четири гейма поред от 2-2 във втория сет значеха трета решителна част.

Всичко сочеше, че ще има тайбрек, който да дефинира спечелилия, само че Циципас изигра доста мощен девети гейм на ретур, с цел да пробие, а по-късно мина и през сложния заключителен гейм.

Това бе 26-а победа над тенисист от топ 10 за Циципас, който ще опита да доближи до дебютната си купа в Мадрид. „ Имах добър резултат (в Монте Карло), само че това не значи нищо за мен. Мадрид има своите лични провокации. Ясно е, че е друг климат, разнообразни условия. “

„ Чувствам се отлично и се надявам, че мога да продължа по този метод, да играя толкоз нападателно и изобретателно на корта. “

Негов противник във финала ще бъде първенецът от 2021-а Александър Зверев, който съумя да преодолее Феликс Оже-Алиасим с 6-3, 7-5. Канадецът преодоля с лекост Кристиан Гарин и Яник Синер, поради което упованията от четвъртфинала бяха огромни. Те обаче бяха оправдани само в къс интервал в края на втория сет.

В първата част Зверев имаше голямо предимство и с пробиви за 2-1 и 6-3 стигна до бърз триумф. Вторият сет стартира по сходен метод – задатък от 3-0. При 4-1 Зверев имаше четири брейкбола за 5-1, само че Оже-Алиасим оцеля и оттова стартира напредъкът му. Веднага по-късно канадецът върна пробива, а при 4-4 даже имаше късмет да пробие за 5-4. В идващия гейм бе ред за оцеляване на канадеца, който отрази два мачбола. При 5-6 обаче третият мачбол на първенеца докара до крайната победа.

В събота ни следва мач №11 сред Циципас и Зверев. До момента гъркът е спечелил 7 от 10-те срещи, в това число и трите на клей. Последната бе полуфинал на Мастърса в Монте Карло, приключил 6-4, 6-2 за гърка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР