Мравките имат няколко ключови роли в поддържането на баланса на

...
Мравките имат няколко ключови роли в поддържането на баланса на
Коментари Харесай

Около 20 квадрилиона мравки живеят на Земята

Мравките имат няколко основни функции в поддържането на салдото на средата си, в това число аериране на почвата, разпространяване на семена, като органически материал при разлагането си и като храна за други животни. Изследователите са създали удивителна нова оценка за броя на мравките, живеещи на Земята: 20 квадрилиона. Това са 20 000 000 000 000 000 мравки. За съпоставяне, нашата вселена има към 100 милиарда звезди. За всеки жив човек на планетата се падат по почти 2,5 милиона мравки. 
„ Невъобразимо е ", споделя откривателят на мравки Патрик Шултхайс от университета във Вюрцбург в Германия пред The Washington Post. „ Просто не можем да си представим 20 квадрилиона мравки вкупом. Просто няма по какъв начин ".

За да стигнат до своето зашеметяващо умозаключение, Шултхайс и екип от откриватели анализирали 489 изследвания, изследващи популациите на тези инсекти по целия свят. Документите са на седем езика, обгръщат наблюдения на разнообразни видове местообитания, в това число гори, пустини, пасища и градове. Новият труд с последните резултати бе оповестен тази седмица в Proceedings of the National Academy of Sciences 
„ Изчислихме, че мравките в света общо съставляват към 12 мегатона изсъхнал въглерод ", разяснява съавторът на обявата Марк Уонг, еколог от Университета на Западна Австралия. „ Впечатляващо е, че това надвишава биомасата на всички диви птици и бозайници в света взети дружно. "
„ Мравките са преобладаващите инсекти на планетата ", сподели известният мирмеколог Е.О.Уилсън пред Esquire в изявление от 2008 година „ Всеки образец е неповторим по своята анатомия, обществено държание, история. Където и да отида – с изключение на евентуално в Антарктида или високата Арктика (а не отивам там, тъй като няма мравки) – колкото и друга да е човешката просвета, колкото и друга да е естествената среда, мравките ги има. "
Трудолюбивите инсекти са неравномерно разпределени по земното кълбо, като множеството от тях живеят в гори и сухи райони и по-малко са предпочитащите да се подвизават в основани от индивида местообитания. Най-много са те в тропиците, което акцентира „ смисъла на тропическите райони за поддържане на здрави популации на мравки ", пишат създателите в The Conversation.
20 квадрилиона мравки може да звучи като умопомрачително число, само че броят им евентуално е занижен, съгласно The ​​Conversation. В множеството изследвания екипът проучва проби от мравки единствено от земния пласт, като пропуща тези в дърветата и подземен. 
В бъдещи проучвания екипът желае да изследва по какъв начин популацията на мравките се е трансформирала с времето. В момента не е ясно дали броят на мравките също понижава, оповестява Post.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР