Москва открито заплашва Румъния в случай, че Украйна използва самолети

...
Москва открито заплашва Румъния в случай, че Украйна използва самолети
Коментари Харесай

Русия заплаши Румъния да не разрешава използването на летища за изтребители F-16 на Украйна

Москва намерено заплашва Румъния при положение, че Украйна употребява самолети F-16, които излетят от територията на страната , осведоми Нюз.ро., представен от Диджи24.



“По време на пленарната сесия на ОССЕ ръководителят на съветската делегация във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията Константин Гаврилов съобщи, че Русия твърдо предизвестява , че „ потреблението на тактически изтребители F-16 на територията на страни, упоменати нагоре, ще бъде обсъждано от Москва като присъединяване на тези страни в спора в Украйна и ще принуди Русия да предприеме съответни ограничения “, се споделя в обявата на посолството на Руската федерация в Букурещ на формалната страница на дипломатическото посланичество във Facebook.

Миналият месец Румъния откри в 86-а авиобаза Фетещ европейски център за образование на водачи на самолети F-16, напомня Диджи24.



Центърът ще образова румънски водачи да ръководят летателните машини, които ще влязат във военновъздушните сили на Румъния, само че също и водачи от съюзническите и партньорски военновъздушни сили, в това число от Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР