Москва и Киев влязоха в задочен спор дали вчерашната контраофанзива

...
Москва и Киев влязоха в задочен спор дали вчерашната контраофанзива
Коментари Харесай

Киев и Москва в спор - освободена ли е Балаклея при контраофанзивата

Москва и Киев влязоха в неприсъствен спор дали вчерашната контраатака на ВСУ е била сполучлива, или отбита от съветските военни елементи.

Украйна е освободила от 1 септември над 1000 квадратни километра своя територия, разгласи президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

В обичайното си вечерно видеообръщение той разгласи, че украинските въоръжени сили са отвоювали по време на своята контраатака десетки селища от съветските окупатори. Зеленски популяризира видеозапис, на който украински бойци споделят, че са завладяли значимия град Балаклея, в североизточната Харковска област.

" Флагът на Украйна се вее над свободен украински град под свободно украинско небе ", споделя на записа Зеленски, представен от ДПА, написа Българска телеграфна агенция.

На видеозаписи, оповестени през вчерашния ден, украински бойци вървят необезпокоявани в центъра на града в Изюмски регион. Други фрагменти в Телеграм пък демонстрират мирни жители, които приветстват навлизането на укранската военна колона.

Назначените от Русия управляващи в превзетата от нея част от Харковска област обаче споделиха, че Балаклея остава под техен надзор, отбелязва ДПА. Според ТАСС Балаклея не е била завладяна още веднъж от украинските военни. Балаклея и Шевченково в Харковска област не са минали под контрола на Въоръжените сили ина Украйна, цитират военното командване от съветската държавна организация.

 

Не може да става дума за никакъв пробив на украинските сили и за никакво контранастъпление, сподели съветският непрекъснат представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Василий Небензя. Той назова тези известия агитация " за да бъдат изпросени нови оръжия от Запада ". Освен това шерването с цялата международна общност на проекти за нахлуване опонира на правилата на военната тактика, означи Небензя.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР