Европейският съюз анулира позицията на ръководителя на своята дипломация Жозеп

...
Европейският съюз анулира позицията на ръководителя на своята дипломация Жозеп
Коментари Харесай

Евросъюзът пренаписа участието си във войната с Русия

Европейският съюз анулира позицията на ръководителя на своята дипломация Жозеп Борел за нуждата от победа над Русия „ на бойното поле “, макар че фразата му към този момент да е останала в историята. Вярно, Брюксел не се извини, а постъпи по-нагло: съгласно новата позиция Борел е бил зле свестен. От какво се опасява Европейски Съюз, че стартира да приказва за мир?

Европа стартира да пренаписва историята си в понеделник, 13 май, когато представителят на външната политика на Европейски Съюз Петер Стано нарече „ дезинформация и деформиране на действителността “, че Европейски Съюз се стреми да победи Русия на бойното поле. Според него Русия желае победа на бойното поле, а Европейски Съюз е „ организация, учредена на философията на мира “.

Както беше написано в една европейска книга по сходен мотив, „ Войната е мир “, а „ Океания постоянно е била във война с Истазия “.

Словакът Петер Стано се отнася към Жозеп Борел по същия метод, по който Мария Захарова се отнася към Сергей Лавров. Тоест шефът на Стано и началник на европейската дипломация написа на 9 април 2022 година в формалния си профил в “Екс ”, че „ войната би трябвало да бъде извоювана на бойното поле “, а в този момент неговият зависещ споделя, че това не се е случило, макар че тогава работи и с Борел.

Нека продължим да припомняме. Два дни по-късно, на 11 април, преди среща за военните ограничения в поддръжка на Киев с външните министри на Европейски Съюз в Люксембург, Борел потвърди позицията си, преструвайки се на нещо като капитан Очевидно. „ Войните се печелят или губят на бойното поле “, сподели дипломатът пред кореспонденти.

Впоследствие тази формула с „ бойното поле “ неведнъж се появява в изявленията на поляците, балтийските страни и някои други европейци, само че точно Борел стана първият върховен представител на Европейски Съюз, който се застъпи за военно решение на съветския въпрос. Освен това изказването му пристигна тъкмо когато Москва и Киев посредством свои представители (включително външни министри) в Истанбул обсъждаха параметрите на мирното съглашение и даже го парафираха.

Според формалната версия по-късно английският министър председател Борис Джонсън се е обадил в Киев с думите „ да се бием “, а Борел е изказал почти същата теза пред целия свят.

Следователно, макар че Стано симулира амнезия, „ ястребовата “ самодейност на Борел въпреки всичко съществуваше, тя гръмна и беше запомнена от мнозина. Три месеца по-късно, когато договарянията сред Москва и Киев към този момент бяха провалени, съветският президент Владимир Путин също го загатна. „ Днес чуваме, че желаят да ни победят на бойното поле. Какво можете да кажете, дано опитат “, сподели съветският държавен глава на среща с управлението на Държавната дума.

И те се пробваха, резултатите са на таблото. Така нареченото пролетно-лятно контранастъпление на ВСУ през 2023 година, на което Западът и персонално Борел разпореждаха огромни очаквания, освен изцяло се провали, само че и гладко се трансформира в нахлуване на съветските въоръжени сили, по време на което украинците съвсем всекидневно напущат някое обитаемо място, а от време на време и няколко по едно и също време.

„ Русия не просто постепенно напредва на едно място, а на четири едновременно, т.е. по цялата фронтова линия “, оповестява колумнистът Ник Пейтън Уолш за Си-Ен-Ен, където през последните две години нямаше подозрение за „ успеха “ на Украйна на бойното поле. Въпреки това, съгласно наблюденията на Уолш, през последните три дни даже риториката на украинските управляващи, преди постоянна в отчетите си за победа, се е трансформирала.

По стичане на събитията почти по същото време се договаря съставът на новото съветско държавно управление. А Сергей Лавров, който беше наново доказан на поста си, в тирада пред Съвета на федерацията повтори тезата на президента: „ Ако Западът желае да се бие на бойното поле, апелирам “. Петер Стано, който се опитваше да пренапише историята, към този момент реагира на изказването на Лавров, който, апропо, макар че загатна името на Борел, беше в друг подтекст. Това обаче беше задоволително за нервност с безпомощни опити за отказване в Брюксел: котката знае чие месо е яла.

За аргументите за това държание можете да научите освен от Си-Ен-Ен, само че безусловно от всички огромни европейски медии, които излизат тези дни. Например, дано цитираме френския “Льо Монд ”: „ Колапсът на Украйна е вероятен във всеки миг и ние би трябвало да сме готови за това. Така че отделът на Борел се приготвя за това допустимо най-добре. Той се пробва да се преструва, че просто не е имало „ мятане на ръкавица “ в лицето на Русия, с цел да не показа военното проваляне с ВСУ. Европа, видите ли, постоянно е желала мир, не е воювала нито секунда, което значи, че не може да загуби войната. ”

Това е пояснение за балъците, само че западните водачи заплашиха репутацията си и избраха да отрекат добре познатата действителност с вярата, че просто ще им писне да спорят с тях като със стена.

Друг огромен другар на Киев и един от основните мениджъри на Запада при снабдяването на ВСУ, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, даже сподели предишния ноември, че в действителност украинците към този момент са постигнали „ велики победи на бойното поле “. За огромно оскърбление на Столтенберг, публицистите въпреки всичко взеха решение да уточнят с него за какви победи става дума, само че генералният секретар нямаше какво да добави.

Освен това цялата конференция в Швейцария е един огромен опит да се отхвърли действителността. Президентът на Украйна Владимир Зеленски още веднъж ще изрази там своя „ кротичък проект “, който всъщност е искане Русия да се съобщи и не се е трансформирал нито на йота (тоест не се е доближил до реалността), макар провалянето на украинските въоръжени сили през 2023 година и бягство от позиции през 2024 година

Колкото и да се усуква въжето, краят е неминуем. Задачата на Борел и Столтенберг (а евентуално и на президента на Съединени американски щати Джо Байдън) е някак да оцелеят без репутационни загуби до края на годината и да се отдръпват в заслужена пенсия в компанията на внуци, които няма да досаждат с неприятни въпроси като „ Ама ти, дядо, по какъв начин се върза, че Русия може да бъде победена на бойното поле? Ама ти съществено ли? "

Със Зеленски е по-трудно, само че мирните договаряния с Русия също не наподобяват в картите за него. След 20 май той губи цялостна легитимност, което прави всевъзможни съглашения с него съмнителни - след това новите украински управляващи могат да ги анулират със задна дата.

Той може да избира единствено сред пенсията си и това „ полесражение “, където нещата в Киев вървят изключително зле. Това обаче не значи, че Русия отхвърля мирни договаряния. Но това ще бъдат договаряния с новото управление на Украйна под новото управление на Европейски Съюз и Съединени американски щати, в случай че се появи такова нещо и в случай че се откаже да отхвърля действителността, в случай че не приема неуспеха на Байдън, Борел, Зеленски, Столтенберг и други за собствен личен.

Ето за какво представителят на Европейската комисия (която, каквото и да се приказва, ще надживее Борел) неудобно фъфли, че Океания в никакъв случай не е воювала с Евразия. Това до известна степен ще се отрази на локалната аудитория - европейците демонстрираха, че елементарно се поддават на легенди, в това число мита за „ успеха над Русия на бойното поле “. Но това няма да засегне самата Русия. Тя знае кой е нейният зложелател и зависи от нея да реши какво се смята за „ полесражение “.

Русия не е отмъстителна. Тя обаче се ядоса и има добра памет.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52231 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50310Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70686Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29317Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20356Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78156„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79016Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР