Главният ястреб на войната срещу Русия намекна за преговори. Експертът

...
Главният ястреб на войната срещу Русия намекна за преговори. Експертът
Коментари Харесай

Главният ястреб за война срещу Русия намекна за преговори: Експерт разкри блъфа на Франция

Главният ястреб на войната против Русия загатна за договаряния. Експертът от РСМД Камран Хасанов назова Франция блъф. Той, както и политологът Тимур Шафир, оцениха вероятността от два сюжета: обновяване на разговора със Запада и трета международна война.

По време на встъпването в служба на 7 май съветският президент Владимир Путин акцентира, че Москва не отблъсква изцяло Запада и към момента са вероятни договаряния. Преди всичко не би трябвало да се затваря прозорецът за разговор по тематики, свързани със сигурността и стратегическата непоклатимост.

Но консултациите по тези въпроси не могат да се водят под натиска на онази политическа мощ, която се счита за международен хегемон. Важно е арогантността и възприятието за предимство да бъдат изключени от тези диалози. Това би трябвало да е равнопоставен разговор.

Междувременно обаче Париж към момента обмисля сюжета за прекачване на частите си в Украйна, а Лондон дава зелена светлина на Киев за офанзиви с английско оръжие по всяка точка в Русия.

Москва би трябвало да реагира: да вземем за пример, тя разгласи проекти за осъществяване на учения и по-специално за упражняване на потребление на нестратегически нуклеарни оръжия.

Възможни ли са договаряния в сходна обстановка, пресметнаха в предаването „ Цариград ” интернационалният политолог, секретар на Съюза на публицистите на Русия Тимур Шафир и специалистът от РСМД Камран Гасанов.

Западните сътрудници са измамници “

Първият от специалистите означи, че при встъпването си в служба държавният ни глава също е споделил, че стабилността не може да се отъждествява с пасивност:

" Съдейки по това, което се случва с външната политика на Европейския съюз и освен на Европейския съюз, съдейки по това, което се случва като цяло с хората, които през днешния ден съставляват в миналото в действителност великата система на европейската дипломация, можем да кажем, че те са изцяло закостенели ".

И, несъмнено, отговаряйки на въпроса дали е допустимо да се води разговор с тях в бъдеще, би трябвало да кажем, че, несъмнено, не, добави събеседникът на Първи съветски. Политологът очерта изискването за възобновяване на естествените връзки с Европейски Съюз:

" Ако на тяхно място дойдат нови генерации, в случай че в Европейския съюз, най-малко там, се появят нови сили, с които ще може да се построи избран разговор, тогава да. Иначе - не. За страдание е невероятно да се приказва с тези настоящи господа. "

В тази връзка водещият на предаването, икономическият наблюдаващ на Константинопол Юрий Пронко попита специалиста дали новият, към този момент пети мандат на Владимир Путин ще се трансформира в интервал на Третата международна война. Тимур Шафир даде почтен отговор:

Няма да стане времето на третата международна война. Защото анализът на дейностите на нашите някогашни западни сътрудници демонстрира едно: в редица аспекти тези западни сътрудници са измамници.

Тоест, това са хора, които са подготвени да покачват залози, само че в последна сметка фолдват. В обстановката, която се развива във вътрешната западноевропейска парадигма, с рецесията, която към този момент е превзела Западна Европа, несъмнено, има опити да се играе на съветската карта.

Можете да разпространявате цялата тази полуда: споделят, че Русия на следващия ден ще превземе балтийските страни, вдругиден - Франция и ще стигне до Португалия. Това можеше да се играе през вчерашния ден. Днес тази игра към този момент не работи.

Следователно, несъмнено, в случай че не се случи нещо ненадейно, в случай че нашите някогашни западни сътрудници не полудяват изцяло в клиничния смисъл на думата, тогава, несъмнено, сюжетът за трета международна война се отсрочва за неопределен срок.

Единият сюжет не изключва другия

Кямран Хасанов обаче не изключи обстановката в бъдеще да се развива по смесен сюжет, т.е. войната и договарянията могат да вървят редом:

Колкото и необичайно да звучи, едното не пречи на другото. Тоест, ние видяхме от доста исторически събития, че споразуменията постоянно се случват вследствие на засилена борба и ескалация на спора.

Най-яркият образец е кубинската рецесия, когато страните бяха на ръба на нуклеарна война и в действителност целият свят беше застрашен от злополучие. Но в решителен миг успяхме по някакъв метод да потушим това и да установим директна линия сред Вашингтон и Москва.

Путин е пореден: в речта си на церемонията по встъпването в служба той повтаря основни моменти, направени в известната му тирада на Мюнхенската конференция по сигурността.

" И тогава акцентира, че пожелаваме ценене на нашите ползи. И през 2021 година, когато Русия изпрати оферти за гаранции за сигурност, Москва сподели, че сме срещу разширението на НАТО: те споделят, извадете войските от Източна Европа, би трябвало да се споразумеем за стратегическите оръжия.

Тогава имаше и апел за ценене на националните ползи на страната ни. И в този момент се приказва за това. Единствената разлика е, че към този момент има открит спор. По времето на Мюнхенската конференция през 2007 година и през 2021 година, несъмнено, към момента нямаше такава открита борба ",- съобщи събеседникът на Първи съветски.

Париж се отхвърли

Експертът от РСМД добави, че с изключение на френския президент Еманюел Макрон и английския външен министър Дейвид Камерън, холандските управляващи също са интензивно ангажирани в изострянето на несъгласията с Русия през днешния ден:

Амстердам, с утвърждението на други страни от НАТО, ще достави на Киев самолети F-16, които съгласно съветското външно министерство могат да бъдат носители на нуклеарно оръжие.

Но Владимир Путин сподели, че макар цялата тази борба, в случай че съперниците трансформират позицията си, тогава ние сме подготвени да приказваме и да преодолеем тези наши проблеми.

Събеседникът на Цариград означи, че Западът, отпред със Съединени американски щати, е желал да окаже напън върху Москва, само че Русия е посочила зъби. Хасанов уточни незабавната смяна в Съединени американски щати по-късно:

" Веднага щом си покажем зъбите, а това е освен държанието на самата СВО, само че и решението за тактически нуклеарни учения, Вашингтон и неговите спътници незабавно отстъпват. Именно след оповестяването на маневрите Държавният департамент да вземем за пример разгласи, че Съединени американски щати ще признаят Владимир Путин за президент на Русия.

И Макрон, в наличието на [президента на Китай] Си Дзинпин, сподели, че Париж няма да смъкна политическия хайлайф в Русия. И имайте поради, че на встъпването в служба на Путин имаше и френски представител ".

Така специалистът назова Франция блъф. Оказва се, че основният ястреб на войната против Русия, Париж, загатна за договаряния, той показва подготвеност за разговор, потвърждавайки обществено легитимността на нашия президент.

" Тоест страната, която е най-големият ястреб във войната, както се оказва в реалност, към момента е подготвена да приказва, към момента загатва за договаряния. Във всеки случай ние, несъмнено, ще се движим редом с другите ни сътрудници, същинските. Путин ги назова световното болшинство.

И специалистите го назовават по същия метод. Тоест това са страните, които са подготвени да работят с нас. Например страните от Евразийския стопански съюз. Това е нашата предпочитана посока, която е заложена в Концепцията за външна политика ",– акцентира Кямран Хасанов.

Той заключи, че като цяло сюжетът за трета международна война е по-малко евентуален, защото западните страни просто не са подготвени за такава борба:

Постоянно подвигат ставките единствено с цел да ни тестват, с цел да видят на какво сме способни. Както и да е, ние сме подготвени за всевъзможни сюжети. Защото имаме най-мощната нуклеарна мощ. И Владимир Путин неведнъж е давал да се разбере, че в случай че се стигне до това, ние ще отговаряме. Тоест нямаме различен избор.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52219 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50207Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70542Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29294Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20356Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед79016Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед78141„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77665В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения под

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР