Можем да ядем неограничено количествоБанановата диета за отслабване принадлежи към

...
Можем да ядем неограничено количествоБанановата диета за отслабване принадлежи към
Коментари Харесай

С банани сваляме 4-6 кг за седмица

Можем да ядем безкрайно количество
Банановата диета за намаляване принадлежи към краткосрочните монодиети. Обикновено продължителността й е от 3 до 7 дни, през които се смъкват почти 4-6 кг. Неин плюс е, че тя се понася много елементарно, защото бананите са изобилен и апетитен артикул. 

Предимствата на банановата диета за намаляване са на първо място, че тези плодове съдържат доста хранителни субстанции и в това време имат пречистващи свойства - отстраняват токсините и подтикват червата. Бананите са богати на витамини, както и на скъп калий, който има удобен резултат върху метаболитните процеси и положението на кожата.
Недостатъците на банановата диета включват единствено оскъдността на менюто (този минус се отнася за всички монодиети), тъй че хората с хронични болести би трябвало да не помнят за този способ за намаляване.

Не всички банани са подобаващи за диетата. Трябва да избягвате плодове, които наподобяват неузрели, както и дребни (често срещани в някои азиатски страни). Изберете зрели, меки, пресни плодове с яркожълта кожа. Сушените банани не са подобаващи за диета - те са няколко пъти по-калорични от пресните. Същото важи и за пържените.

3-дневен вид

При него е разрешено да се употребяват единствено 3-4 плода дневно, като се редуват с обезмаслено мляко или кефир. Схемата е следната: изяжте един банан, след час и половина изпийте чаша мляко или кефир. След 2 часа - отново банан. След час и половина - още веднъж мляко или кефир. Последният банкет е не по-късно от 20 ч.

Седмична скица

Седмичният проект се счита за по-благоприятен. Той разрешава да губим до 1 кг дневно. В този случай не се позволяват добавки - ядем единствено банани в неограничени количества. От напитките са позволени негазирана вода и зелен чай. Ако гладът ви изтезава, хапнете още един банан. И в случай че той " не влиза в гърлото ", това значи, че не сте в действителност гладни, а просто тялото желае многообразие, което можете да отложите. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР