Могат ли децата ми да отидат да играят навън? Редно

...
Могат ли децата ми да отидат да играят навън? Редно
Коментари Харесай

Как работи социалната дистанция и какво означава тя за всеки от нас?

Могат ли децата ми да отидат да играят на открито? Редно ли е да отида на фитнес? Във времена на ковид до неотдавна лесни въпроси внезапно се трансфораха в комплицирани. Следват няколко въпроси и отговори за напъните за "социална отдалеченост " за закъснение на епидемията в Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

КАКВО Е СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ?

Социалната отдалеченост са ограничения, въведени от здравните управляващи за ограничение на разпространяването на заразни болести.
Мерките са ориентирани към минимизиране на разпространяването на вируса и в последна сметка пазят уязвимите групи, в това число възрастните и хората с отслабена имунна система.

КАКВИ МЕРКИ БЯХА ВЗЕТИ?

Правителствата затвориха граници, на милиони служащи и студенти бе разпоредено да си стоят по домовете. Вчера американските управляващи предложиха на възрастните хора и на тези с съпътстващи болести "да стоят по домовете си и да заобикалят контакт с други хора ". Властите в Съединени американски щати приканиха също хората да не се събират на огромни групи.
Експертите предложиха също на хората да се опитат да стоят на разстояние минимум шест фута (около две метра) един от различен.

ЗАЩО НА ШЕСТ ФУТА?

Експертите считат, че вирусът главно се предава посредством капчици, които излизат от устата и носа. Когато инфектиран човек приказва, издишва, кашля или киха, капчиците се популяризират на три до шест фута (от един до два метра) преди гравитацията да ги накара да паднат.

"Те падат много бързо ", сподели доктор Джил Уедърхед, специалист по заразни заболявания в Медицинския лицей Бейлър в Хюстън.
Важно е да се опитаме да се закрием когато кашляме или кихаме с кърпичка или с ръкава си, с цел да не оставим тези капчици да се пренесат непосредствено към някого в близост.

МОЖЕ ЛИ ИЗОБЩО ДА ИЗЛИЗАМ НАВЪН?

Да, с някои изключения. Указанията се разграничават съгласно това къде живеете.
"Не ни принуждават да си стоим по домовете и да заключим вратите ", сподели доктор Уилям Шафнер, специалист по заразни заболявания в Университета "Вандерблит " и добави: "Все още не сме стигнали до там и не считам, че ще стигнем ".
Хората, които кашлят и кихат, би трябвало да си стоят по домовете, колкото е допустимо повече и да посетят лекарски кабинет, в случай че имат намерение да бъдат прегледани, добави той.
Хората, при които е доказан ковид, би трябвало да си останат у дома, както и тези, които са били в непосредствен контакт със инфектирани.

КЪДЕ МОЖЕМ ДА ХОДИМ?

Вариантите стават лимитирани със затварянето на учебни заведения, фитнеси и заведения за хранене на някои места и с указите за работа от у дома.
Властите в шест окръга в региона на Сан Франциско разпоредиха през вчерашния ден на съвсем седем милиона души да си останат у дома и да излизат на открито единствено при положение на нужда.
Ако живеете някъде, където няма сходни ограничавания, най-добре е просто да се осланяте на положителната преценка. Ако заведенията за хранене са отворени, няма нищо неприятно да отидете да се нахраните. Но отидете с дребна група и заемете маса на разстояние от други хора.
Необходимо е да се купува храна. Но пробвайте да отидете до супермаркета във време, когато има по-малко хора, стойте на шест фута от останалите пазаруващи какъв брой е допустимо повече и добре си измийте ръцете, когато се приберете.

МОГА ЛИ ДА ОТИДА НА ФИТНЕС?

Спортът е значим. Но се концентрирайте върху уредите, като ги бършете преди и откакто ги ползвате, и избягвайте играта на баскетбол и други спортни занимания, които ви слагат в непосредствен физически контакт с други хора. Ако е допустимо се откажете от фитнеса и вместо това отидете на джогинг, разходка или покарайте колело, поучават специалистите.

КАКВО ЩЕ съдебна експертиза СЛУЧИ СЪС СОЦИАЛНИТЕ СЪБИРАНИЯ?

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати в неделя предложиха през идващите осем седмици уредниците да анулират деянията, в които вземат участие повече от 50 души. Вчера броя бе понижена до 10 души.
Това може да отсрочи доста сватби, фамилни сбирки и чествания на рождени дни.
Доктор Дебора Бъркс, която координира реакцията на федерално равнище против вируса сподели, че смяната от 50 на 10 души е обусловена от проучванията, които се пробват да оценят отражението на другите вероятни ограничения.
Служител на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите доктор Джей Бътлър сподели през вчерашния ден, че няма универсално предписание. Властите просто се пробват да вкарат рационални рамки за "засилване на обществената отдалеченост, без да основават обществена изолираност ", сподели той в изявление, оповестено от списанието на Американската здравна асоциация.

МОГА ЛИ ДА ИЗЛИЗАМ НА СРЕЩИ? ИЛИ ДА ИЗПРАТЯ ДЕЦАТА СИ ДА ИГРАЯТ НАВЪН?

Експертите не са на единно мнение по отношение на срещите и игрите на открито.
Възрастните, които не са заболели или не са считани за хора в риск от заразяване, към момента могат да излизат на срещи, сподели Шафнер. Но избягвайте питейните заведения, концертите и претъпканите театри, а вместо това помислете за интимна вечеря у дома.
За децата няма нищо неприятно да излизат да играят, изключително в случай че са в паркове и не се събират на огромни групи, сподели той. Разбира се, че децата, които са заболели или са изключително уязвими към респираторни болести не би трябвало да излизат, добави медикът.
Уедърхед дава различен съвет, като споделя, че игрите на открито не са целесъобразни. Децата като предписание прекарват по-леко Ковид-19 и по тази причина могат да разпространят болестта преди останалите да схванат, че са заболели.

ЩЕ ПРОРАБОТИ ЛИ СОЦИАЛНАТА ДИСТАНЦИЯ?

Сложно ще е да се потвърди, че тези ограничения ще доведат до смяна.
Тестването за ковид закъсня в Съединени американски щати, само че в този момент става все по-широко използвано. Това значи, че доста нови случаи могат да бъдат открити през идните дни, откакто лабораториите най-сетне потвърдят случаи от преди седмици.
"Предстои да забележим повишаване на броя (на случаите) и това ще бъде разочароващо за хората, които съблюдават обществена отдалеченост. Но това не значи, че обществената отдалеченост не работи ", сподели Уедърхед.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР