Парламентът се събра на извънредно заседание, за да обсъди осъвременяването

...
Парламентът се събра на извънредно заседание, за да обсъди осъвременяването
Коментари Харесай

Едно е сигурно: пенсиите се увеличават с 11% от 1-ви юли, заседанието на парламента обаче - продължава

Парламентът се събра на изключително съвещание, с цел да разиска осъвременяването на пенсиите от 1-ви юли тази година. В началото на съвещанието се записаха 174 народни представители. От " " още преди дни заявиха, че няма да вземат участие.

Още в самото начало стана изцяло ясно, че растежът на пенсиите ще е с 11%. 

Чудно за какво, обаче, съвещанието на депутатите се разпростря. Дори и при единогласие по въпроса за %, с който да бъдат осъвременени пенсиите - повода, по която действително бе свикано.

В продължение на час от старателно упорстваха в дневния ред на съвещанието да бъде включено чуване за цената на тока на ръководителя на КЕВР Иван Иванов. В последна сметка, обаче, след няколко следващи отхвърли от Росица Кирова (ГЕРБ) това не се случи. 

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова уточни, че се е свързала с министъра на енергетиката Владимир Малинов и с ръководителя на КЕВР Иван Иванов. Г-н Иванов ме увери, че няма да бъдат предприемани дейности преди края на юни, както и че писмото от АЕЦ „ Козлодуй “ за нарастване на цената е било оттеглено, а желаното нарастване е било преразгледано, уточни тя. Ако смятате, че това е извънредно значимо, може да се събере подписка за друго изключително съвещание, сподели още Кирова.

Радослав Рибарски (ПП-ДБ) също прикани предлагането за включване на тази точка в дневния ред да бъде подложено на гласоподаване. В противоположен случай, той уточни, че ще са принудени да съберат още веднъж подписи за привикване на изключително съвещание.  

След това по искане на ПГ на " за България " беше дадена 30-минутна отмора. След като отмориха, националните избраници се върнаха към отговорностите си. 

„ През последния месец България и хората се оказаха в Страната на чудесата. Безпрецедентно двама министри бяха уволнени без пояснение. Две седмици откакто бяха назначени. Служебният кабинет позволи построяването на частна детска болница, с което обезсмисли държавната такава. Проектът, който се пробваха да прокарат неотдавна, беше спрян още по времето на Петков. Национален осигурителен институт приготви отчет, с който се пробва да спести 100 милиона лв. от пенсионерите в България. Едва след острата реакция на ПП-ДБ, народен представител от (бел. ред. Деница Сачева) се притече на помощ и изясни на служебния министър какво би трябвало да направи, с цел да се измъкне от скандалната обстановка. Каква е гаранцията, че в случай че не приемем решение през днешния ден, на следващия ден същият този съвет няма да гласоподава нещо друго ", попита акад. ( " " ) от парламентарната естрада. 

По думите му, в случай че и се върнат на власт българите ги чакат пенсии и заплати под линията на беднотия, „ с цел да останат пари на края на годината и да се раздадат на приятелите олигарси “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР