Мобилният конгрес в Барселона очаква между 40 и 60 хиляди

...
Коментари Харесай

Русия отпада от Световния мобилен конгрес


Мобилният конгрес в Барселона чака сред 40 и 60 хиляди гости
(снимка: GSMA)

Няма да има съветски павилион на най-голямото годишно ревю на телекомуникационната промишленост. „ Шепата” съветски фирми-участници пък отпадат от конгреса. Това взеха решение уредниците на MWC в петък, базирайки се на глобите, наложени на Русия поради спора в Украйна.

Организаторите на Световния мобилен конгрес осъдиха дейностите на Москва, само че не възнамеряват да анулират или отсрочват цялото ревю, планувано за интервала от 28 февруари до 3 март в Барселона.

„ Според това, което виждаме през днешния ден, няма никаква потребност или условие да отменяме изложението”, сподели за Джон Хофман, основен изпълнителен шеф на уредника на събитието GSMA. „ Разбира се, обстановката се развива и ние ще продължим да я наблюдаваме”, добави Хофман.

На „ шепата” съветски компании-изложители и техните ръководители ще бъде неразрешено да вземат участие. Все отново Хофман не ги уточни поименно, като изясни, че описите със наказания се трансформират непрестанно.
още по темата
„ Ние се ръководим от интернационалните наказания и има някои компании, които са разпознати в листата със наказания – на тях ще бъде неразрешено да участват”. GSMA ще следва прецизно глобите на Съединени американски щати.

Организаторите на конференцията чакат сред 40 000 и 60 000 души на ревюто. Засега се обрисува то да е най-голямото, откогато настъпи пандемията. Все отново плануваният брой участници е по-малък спрямо този през 2019 година

Константи Сералонга, общоприет управител на Фира де Барселона – мястото на събитието – чака конгресът да означи „ положително развитие”. „ Очакваме да забележим издание, което ще наподобява съвсем като събитие от преди пандемията”.

Въпреки напрежението към спора Русия-Украйна към този момент няма забележителна анулация на заетостта на хотелите в Барселона, обвързвана със събитието, като се изключи отпадането на някои представители от Източна Европа, заяви туристическият уебсайт Hosteltur.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР