Капитанът на Англия Хари Кейн е възстановен от контузия в

...
Капитанът на Англия Хари Кейн е възстановен от контузия в
Коментари Харесай

Хари Кейн е на линия за Евро 2024 след травмата в гърба

Капитанът на Англия Хари Кейн е възобновен от травма в гърба и чака с неспокойствие идното Европейско състезание, съобщи селекционерът на " трите лъва ", Гарет Саутгейт.

Нападателят на Байерн (Мюнхен) пропусна последните два дуела на своя отбор в Бундеслигата поради проблеми с гърба, които го изтезават още преди провалянето в полуфинала на Шампионската лига от Реал (Мадрид), преди две седмици.

Наставникът на Англия Саутгейт обаче включи 30-годишния нападател в разшерения си състав за шампионата от 14 юни до 14 юли.

" Ситуацията с Кейн е ясна. Той е много спокоен. Мисля, че беше взето рационално решение да не играе в последния мач в Бундеслигата ", разяснява Саутгейт.

" Проблемите с гърба могат просто да се случат, само че това не е нещо, за което сме обезпокоени в този миг ", добави британският експерт.

Кейн означи 44 гола в 45 мача във всички шампионати през първата си акция в немския клуб, в това число четири хеттрика в Бундеслигата, само че не съумя да помогне на Байерн да завоюва трофей. За първи път " баварците " не съумяха да завоюват купа, от 2012 година насам.

" Няма да е прелестно за него и съм сигурен, че той знае какво приказват хората за това. Той реализира това, което смятахме, че ще реализира във връзка с головете в това състезание и знам, че клубът е супер удовлетворен от това, което направи ", показа още селекционерът.

Англия има две другарски срещи, против Босна и Херцеговина на 3 юни, на " Сейнт Джеймс Парк ", и Исландия на 7 юни, на " Уембли ", преди да се насочи към Евро 2024, където е в група със Сърбия, Дания и Словения.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР