Мнозина търсят алтернатива на лекарствата в народните средства. И не

...
Мнозина търсят алтернатива на лекарствата в народните средства. И не
Коментари Харесай

Вижте какво ще се случи, ако редовно пиете отвара от лукови обелки

Мнозина търсят опция на медикаментите в националните средства. И не е загадка за никого, че обелките от лук в доста връзки са универсално лекарство.
Нашите баби са миели косата си с обелки от лук, с цел да я създадат копринена, здрава и блестяща.
Люспата се прибавя към супата, с цел да накара бульонът да придобие златист нюанс.
В обелките се съдържа многообразие от биологично дейни субстанции, които имат свойството да укрепват сърцето. Тези субстанции също по този начин се отличават с редица антиканцерогенни свойства.
Твърди се, че 500 000 тона люспи от лук се изхвърлят годишно от семействата и преработващите предприятия в Европа.
Учените от Мадрид са провели серия от опити, които са открили, че люспите на лука са богати на субстанции, които могат да бъдат употребявани в хранителната индустрия, като добавки или като основа на лекарствени артикули.
Специалистите поучават да консумираме обелките от лук в занемарен тип. Редовната им консумация подсигурява вярното действие на стомашно-чревния тракт. Успоредно с това те укрепват сърдечният мускул.
В самата луковица експертите разкрили доста количество фруктани. Тези субстанции подтикват повишаването на стомашната флора. В луковиците се съдържат и органични съединения на сярата, които пречат на образуването на холестеринови плаки в кръвоносните съдове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР