Многократният шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой заяви, че се е

...
Многократният шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой заяви, че се е
Коментари Харесай

Мартин Чой: Бях горд да видя българското знаме в „24-те часа на Льо Ман“

Многократният първенец по мотоциклетизъм Мартин Чой съобщи, че се е чувствал доста горделив, до момента в който е гледал българското знаме и е слушал химна преди старта на тазгодишното издание на „ 24-те часа на Льо Ман “ при мотоциклетите. Българският водач добави, че е удовлетворен от представянето си тази година при доста тежките условия по време на конкуренцията.

В петото си присъединяване в „ 24-те часа на Льо Ман “ българинът и неговите съотборници от Kawasaki видяха карирания байрак след 741 обиколки, финиширайки на 12-о място в клас Суперсток и 24-а позиция в общото класиране на най-престижното мотоциклетно маратонско съревнование.

Чой бе по-постоянният от тройката на Energie Endurance при започване на надпреварата, само че в събота следобяд над „ Льо Ман “ се сгъстиха облаците и през избран период се изсипваше дъжд, който докара и до доста произшествия.

Инцидентите не подминаха и екипажа на Чой, като съотборниците му – братята Наполи паднаха общо три пъти в границите на два стинта и френският тим с номер 91 загуби мястото си в челните 20.

След поредност поправки на наранена лява ръкохватка на кормилото и отчасти откачената седалка на мотора на Kawasaki тимът с номер 91 се стабилизира и изкара нощта без произшествия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР