Много от болестните процеси в тялото остават скрити поради липса

...
Много от болестните процеси в тялото остават скрити поради липса
Коментари Харесай

Термографията като допълващ диагностичен метод


Много от болестните процеси в тялото остават скрити заради липса на външни прояви и тъй като в началните си етапи болестните промени може да не предизвикат симптоматика. Това обаче не значи, че те не може да бъдат открити и диагностицирани . Всяко заболяване, което протича с инфекциозен развой, смяна в локалната телесна температура, може да бъде диагностицирано в оптимално ранен стадий благодарение на термографията .

Термографията е средство, което може да добави всеки диагностичен способ в медицината и да помогне за предоставяне на доста точна оценка и прогноза за здравословното ни положение.

Термографията се базира на хващане на инфрачервените лъчи , които тялото ни излъчва, и използването им за визуализиране на температурата в обособените зони на тялото посредством сформиране на термограма . Методът разрешава да се отчетат всевъзможни промени в естествената телесна температура и да се наблюдават с времето.

Разработена като средство за използване във военното дело, през последните години термографията се ползва все по-широко в здравната процедура. Една от най-честите сфери на приложението й е за следене развиването на рак на гърдата и за отчитане резултата от лекуването му. Проучвания демонстрират, че данните от термограмите при дами, преглеждани за рак на гърдата, дават към 90% акуратност и са съизмерими и даже по-точни от данните, получени от мамограмите .

Термографията има и едно огромно преимущество пред мамографията по повод диагностицирането на рак на гърдата. Някои характерни раков иизменения в гърдата се развиват с години преди да може да се отчетат на мамограма, само че термограмата може да ги пресъздава в доста по-ранен стадий

още на втората година . Така лекуването може да стартира в оптимално ранна фаза на рака и да бъде по-краткотрайно, леко и сполучливо.

Според натуропатите и експертите, занимаващи се с различна медицина , термографията предлага доста комфортна опция за един друг взор към здравословното положение на всеки – не сурогат, а опция и допълнение към общоприетите диагностични способи при разнообразни видове болести. С помощта на термографията се може да се наблюдава активността на имунната система, да се отчетат възможни проблеми с детоксикацията на организма или с

хормоналния баланс и други

Свързани публикации.. Колко постоянно е безвредно да си вършим рентген и ЯМР? 0 Повишена телесна температура – не всеки път повода е зараза 0 Алтернативна или класическа медицина да изберем? 0

Термографията дава на лекаря опция да регистрира моментното положение на даден орган или система и да наблюдава за патологични

промени в него, отчитайки локалната телесна температура. Такива резултати не може да се получат от общоприетите диагностични способи и на база на тях може да се назначат спомагателни проучвания, които пък да дадат по-конкретна информация за здравословното положение, каквато термограмата не може да даде.

Например с термографско проучване може да се откри нараснала температура и инфектиране в дадена зона на тялото, само че не може да се откри дали те се дължат на вирусна или бактериална зараза или на друга причина. Но това ще даде старателен мотив да се създадат нужните спомагателни проучвания.

Така

термографията се явява извънредно комфортен способ за в допълнение проучване и приемане на по-обща картина за положението на всеки пациент. Методът е безвреден и може да се ползва постоянно съгласно потребностите на обособените случаи. Изследването не включва инвазивни процедури и изисква само леки промени в хранителния режим и козметичните грижи в деня преди провеждането му.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР