Топлото време и влажността на въздуха са перфектната комбинация за

...
Топлото време и влажността на въздуха са перфектната комбинация за
Коментари Харесай

Натурални средства след ухапване от комар


Топлото време и влажността на въздуха са съвършената композиция за появяването на комари . Ако сте от тези, които комарите рядко пропущат, следните

натурални средства могат да облекчат сърбежа.

1. Кубче лед

Разтриването с кубче лед охлажда мястото на ухапването и оказва помощ за понижаване на сърбежа .

2.

Паста за зъби

Пастата за зъби също има охлаждащо свойство. Противовъзпалителното ѝ деяние понижава болката, подуването и сърбежа.

3.

Eтерични масла

Етерични масла

от мента, чаено дърво, евкалипт, индийско орехче и тимол са подобаващи за усмиряване на сърбежа, само че би трябвало да се ​​използват единствено артикули, утвърдени за приложимост върху кожата и в умерени количества.

4.

Амоняк

Амонякът е дейната съставна част в много артикули против ухапвания от инсекти . Той има ефикасни антибиотични свойства, които понижават подуването. Малко количество от него се смесва с вода и се разтрива върху кожата, макар че миризмата му не е доста приятна.

5.

Сода за самун

Содата би трябвало да се смеси с малко вода и се намазва върху мястото на ухапването. След това се оставя да постои известно време за по-добър резултат.

6.

Лимонов сок

Той е натурално средство, което оказва помощ за облекчение на сърбежа при захапване. Изстискайте малко количество сок от плода и разтъркайте мястото.

Свързани публикации.. Комарите – какво ни е належащо, с цел да се предпазим? 0 3 фактора, които ни вършат магнит за комарите 1 Опасни ли са при поемане спиралите против комари? 0

7.

Аспирин

Аспиринът може да помогне като се раздроби и се приложи локално. Препоръчва се хапчето да се стрие с лъжица и да се добави вода, с цел да се образува кремообразна консистенция, която по-късно се ползва върху кожата.

8.

Алое

Алоето е растение, известно със своите успокояващи свойства, а листата му са ефикасни при понижаване на възпалението от захапване от комар .

9.

Мед

Медът има

антибактериални свойства, които могат да бъдат ефикасни против захапване от комар. Медът се нанася върху засегнатия сектор, като се покрива с марля. Оставя се по този начин за към 30 минути и подуването стартира да понижава.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР