Различни алтернативни терапии и методики за лечение придобиват все по-голяма

...
Различни алтернативни терапии и методики за лечение придобиват все по-голяма
Коментари Харесай

Боуен терапията – след травми, при болки в гърба и менструални проблеми


Различни различни лечения и методики за лекуване получават все по-голяма известност. Голяма част от тези практики са изцяло съвместими с стандартната медицина и могат да се ползват редом с нея, за по-добри и бързи резултати.

Боуен лечението като един холистичен способ е част от лечебната стратегия в редица европейски страни, в това число и заплащаща се от здравната каса. Състои се в стимулация в избрани точки, от които се подават сигнали към мозъка и следващо връщане на импулси, които имат роля в стимулиране на самовъзстановителните процеси в тялото.

Търсят се залавни места на мускулите и сухожилията, в които се разполагат избран тип рецептори. Те дават отговор за подаване на информация за удължение, съкращаване или снемане напрежението в избрана мускулна група и по-конкретно в нейната фасция (обвивка на мускула).

Обикновено при някаква контузия фасцията се свива за предотвратяване на мъчителния сектор, само че по този метод се лимитират и придвижванията в тази област. Чрез Боуен лечението се подтиква сигнализацията за разпределяне в мястото на контузия и по-бързо възобновяване.

С процедурите се подтиква възстановяване на подвижността, само че без разпъване и пресилване. Терапията Боуен е известна още и като “нежната техника”, защото натискът, който се оказва в избрани залавни места на мускулите е напълно лек. Движенията се правят в няколко етапи – евакуиране, провокация и прекачване.

Движенията имат функционалността на катализатор, влияе се и върху вегетативната нервна система – посредством нейното активиране. В основата на свръхстимулацията на симпатиковата нервна система е стресът. Чрез Боуен лечението се предизвика разпределяне на симпатикуса и в същото време повишение доминирането на парасимпатиковата нервна система. Възможно е отпущането да докара до унасяне и даже заспиване на някои от пациентите по време на процедурата.

След всяка стимулация на избрани точки се оставя пациентът да почине в границите на 2-3 минути. Това време е належащо за систематизиране на сигналите по цялото тяло и активиране личния запас на тялото за самовъзстановяване.

Всяка процедура е с дълготрайност 30, оптимално 60 минути, а в доста редки случаи и повече. Определящо за времетраенето е ответната реакция на тялото.

Свързани публикации.. Су джок – лечебният самомасаж 0 Юмейхо – божественият масаж 0 Рефлексен масаж понижава болката в тялото 0

При остри положение даже и един сеанс може да бъде изцяло задоволителен, по-често до 2-3. За разлика от това при хронични положения се постановат повече процедури , които се правят с почивки (обикновено през 7 до 10 дни).

Ефектът на лечението е извънредно добър при контузии – счупвания, навяхване, изкълчване; също така при възпалителни процеси в нервните плексуси, гръбначни изкривявания, болки в гърба и други.

Роля има в лекуването на някои хронични белодробни болести – астма, алергични прояви; нощно напикаване, мигренозно главоболие, в това число и неплодородие.

При проблеми със зачеването се търсят точки в кокцигеалната или така наречен опашна кост. В непосредственост се намират извънредно богато сплетение от нервни нишки.

Терапията е подобаваща за хора от всички възрасти, тук се включват и новородени, дребни деца, лица над 65-годишна възраст. Няма противопоказания за осъществяване процедурите на кърмещи или бременни дами. Установен е резултат и при животни, което потвърждава успеваемостта на метода и разграничаването му от плацебо резултат.
В основата на метода са придвижванията, които работят като самобитен катализатор на личния запас на организма за самовъзстановяване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР